Медия без
политическа реклама

Казусът "Соколов" изправи на нож селекционера срещу БФВ

Какво са си говорили с Ганев мен малко ме засяга, заяви треньорът по адрес на капитана и президента

13 Юни 2023
Селекционерът на националния отбор Пламен Константинов изразява съвсем открито несъгласието си с шефа на волейболната федерация Любомир Ганев.
FIVB
Селекционерът на националния отбор Пламен Константинов изразява съвсем открито несъгласието си с шефа на волейболната федерация Любомир Ганев.

Казусът с отстъствието на капитана на волейболния национален отбор Цветан Соколов от Лигата на нациите (VNL) съвсем не е приключен въпреки някои относително миролюбиви реплики от страна на селекционера Пламен Константинов по-миналата седмица. Дори напротив - при завръщането на тима от откриващия турнир в Япония днес треньорът даде да се разбере, че продължава да не приема за правилно поведението на 33-годишния диагонал.

Константинов дори влезе в задочен конфликт с президента на федерацията (БФВ) Любомир Ганев, който преди дни проведе лична среща със Соколов. Тогава шефът заяви, че са "изчистени получилите се недоразумения" и медицинският щаб и играчът "ще изготвят съвместна програма за възстановяването на състезателя".

"Какво са си говорили Любомир Ганев и Цветан Соколов мен в общи линии малко ме засяга - заяви директно селекционерът на летище "София". - Щом аз не съм участвал в тези разговори, могат да си говорят каквото искат. Само че докато федерацията твърди, че ще се изготвя някаква възстановителна програма, а треньорът е встрани, звучи малко странно. Как се изготвя тази възстановителна програма? Вие лекували ли сте някого по телефона? Дайте да не си говорим глупости... Изготвя се програма на състезател, който идва, а не да си изготвяме медицински програми по телефона. Медицината е толкова напреднала, че вероятно може и с приложения да се лекуваме..."

Решението на Цветан Соколов да си вземе почивка от националния отбор по време на комерсиалния турнир Лига на нациите (VNL) това лято може да му коства изобщо мястото в представителния волейболен тим на България, докато негов селекционер е Пламен Константинов.
Обтегнатите отношения между селекционера на националния отбор по волейбол Пламен Константинов и капитана Цветан Соколов вече официално придобиха публичен характер.

Гибона коментира и темата за евентуалното завръщане на Матей Казийски в националния отбор след 11-годишен бойкот.

"Казахме, че Матей сам ще реши, най-вероятно преди подготовката за европейското първенство - каза Константинов. - Няма никакво значение кога Матей ще прецени да отговори, въпросът е да е тогава - в началото на подготовката за Евроволей 2023. Ние не сме го търсили този отговор като дата - няма значение кога ще го даде. На тези години аз го разбирам, той иска да прецени дали може да се подготви достатъчно и да бъде полезен."

Наставникът добави, че като цяло е доволен от представянето на "трикольорите" в откриващата седмица от VNL. На турнира в Нагоя отборът ни победи Словения (3:0) и загуби от Китай (2:3), Полша (2:3) и Япония (0:3).

"Може да съжаляваме за някои моменти. Може би още в самото начало - мача с Китай, който смятам, че можехме да го спечелихме. Имаше и положителни неща от турнира. Три от четирите отбора, с които играхме, бяха с пълни състави. С изключение на Полша, поне съперниците, които ние срещнахме, бяха с пълни състави. А Полша е такъв отбор, че те имат два или три състава, които всичките са първи, и могат по-свободно да правят ротация на състезателите. В общи линии, спечеленият мач и петте точки, които взехме от първия турнир, мисля, че са добро начало", обобщи Пламен Константинов.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата