Медия без
политическа реклама

За нас

"Сега" е политически и икономически независим, частен сайт. Негов издател е "Сега" ЕАД.

 

Segabg.com е авторитетен онлайн източник за новини и анализи на актуални политически, икономически, културни и спортни проблеми.

 

Segabg.com е наследник на всекидневника "Сега", който бе създаден през 1997 г. През 2020 г. всекидневникът бе преобразуван в седмичник.

 

Според социологическите проучвания Segabg.com се ползва с популярност сред всички възрастови групи. Редовната му аудитория се стои от образовани и динамични хора, стопански и обществени ръководители, предприемачи със собствен бизнес, държавни служители, студенти, лекари, учители, хора с т.нар. свободни професии, които разполагат с добри доходи.

 

Segabg.com се ползва с голям авторитет и в чужбина. Едноименният всекидневник е единственият български носител на наградата за източноевропейска преса "Буцериус", връчвана от германската фондация "Цайт". Призът се дава за добра журналистика, отстояване на свободното слово и идеите на гражданското общество в Източна Европа. Вестник "Сега" бе номиниран от Европейския медиен институт и е избран от авторитетно международно жури.

 

"Сега" е единствената българска медия, получила номинация за Европейската прес награда (през 2015 г. в категорията "Коментар").

 

Журналисти на "Сега" са носители на много български и международни награди. Коментатор на "Сега" бе класиран като национален победител в сектор "Печат" през 2011 г. в годишната награда на Европейския парламент. През 2010 г. карикатуристът на "Сега" Христо Комарницки получи наградата за човешки права на SEEMO (South East Europe Media Organization). Негови творби са награждавани от Асоциацията на ООН кореспондентите и са избирани за престижни изложби в Италия, Хърватия, Турция, Япония, Корея, Украйна.

 

"Сега" е член на Съюза на издателите в България, World  Association of Newspapers (WAN) and of the European Newspaper Publishers’Association (ENPA). 

 

Segabg.com винаги е бил водещ източник в България за новини от ЕС, с което е помагал за информирания дебат по европейски въпроси както преди, така и след присъединяването на България към ЕС през 2007 г. Той има специален екип по европейски въпроси и постоянно полага усилия за подобряване на неговата аналитична способност чрез участие на журналистите в различни събития, свързани с ЕС както на национално, така и на международно равнище. "Сега" изпълняваше споразумение за рамково партньорство с Европарламента през периода 2012-2015 г. Segabg.com има богат опит в изпълнението на европроекти на национално и международно ниво.

 

Екипът на "Сега" е готов да обсъди всякакви предложения за сътрудничество.

 

Теодора Пеева
главен редактор

Последвайте ни и в google news бутон