Quantcast

Медия без
политическа реклама

Олимпийската шампионка Ивет Горанова започва работа в МВР

Каратистката прие поканата на Бойко Рашков и ще обучава полицаи в Академията в София

20 Септ. 2021Обновена
facebook
Ивет Горанова получава от служебния министър Бойко Рашков трудовия си договор в Академията на МВР по време на днешната церемония.

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова се съгласи да започне работа в редиците на МВР. Златната медалистка от игрите в Токио 2020 това лято получи днес договора си за назначаване на служба като инструктор по бойно-приложни изкуства в полицейската академия в София.

От пресцентъра на министерството на вътрешните работи съобщиха, че 21-годишната състезателка от Долна Митрополия е приела поканата от вицепремиера и вътрешен министър в служебното правителство Бойко Рашков. Тя ѝ бе отправена по време на награждаването в МВР на българските призьори от олимпиадата в японската столица на 12 август.

Тогава Ивет отговори, че има нужда от време да помисли върху предложението. Решението ѝ обаче беше до голяма степен предизвестено, тъй като самата тя неведнъж е споделяла, че детската ѝ мечта е бъде полицай.

Допреди месец малцина бяха чували за Ивет Горанова. годишната каратистка не е от онези известни личности, които предизвикват шумотевица в социалните мрежи с всяка своя стъпка.

Кратката церемония по назначаването на Горанова се проведе днес от 16:00 ч. в Академията на МВР в София.

"Много се радвам, че тя прие това предложение и ние сме подготвили вече трудовия договор. Само че той е с дата 15-и, значи дори малко сме закъснели, доколкото разбирам - каза с усмивка министър Рашков. - Но много се радвам да връча този трудов договор на Ивет. Да го има за спомен от първия ѝ ден в Академията на МВР. Рядко на министър се отдава тази възможност. Сега попитах ректора дали често се случва да приемаме на работа изявени спортисти. Оказа се, че скоро нямаме такъв случай. Така че аз ѝ честитя за първия работен ден. Надявам се, че няма да изостави спорта. Тя ще бъде инструктор по бойно-приложни изкуства тук. Ще преподава тук, както и в центровете на Академията в страната, и ще ги направи... може би не чак олимпийци, но ще доближи нашите служители до нивото на световния спорт. Да имат самочувствието, че са обучавани от шампион."

Самата Ивет сподели: "Аз също искам да благодаря на г-н Рашков за поканата. За мен е изключителна чест да бъда редом до други големи елитни спортисти. Радвам се, че постъпих на работа в министерството на вътрешните работи. Пожелавам на всички да са здрави и още много лични и професионални успехи."

Кратък поздрав отправи и ректорът на Академията на МВР ст. комисар доц. д-р Руси Янев: "Чест за нас е млади хора да постъпват в редиците на МВР. Убеден съм, че Ивет вече се чувства в свои води в Академията и ще дава всичко от себе си за подготовката на инструктори. И обратната връзка ще е добре подготвени кадри за отговорната работа на служителите на министерството."

Още по темата