Медия без
политическа реклама

Един от собствениците напусна "ЦСКА-София"

Юлиан Инджов потвърди, че е продал акциите си във футболния клуб на семейство Ганчеви

24 Яну. 2023
БГНЕС
Юлиан Инджов говори на 23 декември 2021 г. в Министерството на младежта и спорта след среща с тогавашния министър Радостин Василев за бъдещето на ст. "Българска армия". Тогава бизнесменът изрази оптимизъм, че нещата около стадиона ще се развият благоприятно и бързо, но до момента все още началото на реконструкцията изглежда далеч.

Строителният предприемач Юлиан Инджов вече не е част от ръководството на "ЦСКА-София". За желанието му да напусне футболния клуб се знаеше още в края на миналата година, но днес той стана ясно, че вече е продал своя дял. Пред bTV бизнесменът потвърди, че се е разделил с акциите си, но не уточни дали ги е дал на досегашния съсобственик Гриша Ганчев или на сина му Данаил, който от над година отговаря за оперативното управление на "ЦСКА-София".

Промяната обаче още не е отразена в Търговския регистър, където Инджов и Гриша Ганчев все още са вписани като притежатели на по 38.1% от дяловете. Там не е посочено кой държи останалите 23.8%, но от ръководството неколкократно публично обявяваха, че третият по големина акционер в клуба е Христо Стоичков.

Юлиан Инджов е въвлечен във футболните дела на ст. "Българска армия" от 2015 г. Първоначално той е поканен да помага със средства на закъсалия финансово ЦСКА от тогавашния основен акционер Александър Томов, като приема заедно с фамилия Манджукови. След последвалите сътресения през лятото и изваждането на клуба във В група Инджов се съгласява да остане и да управлява заедно с Гриша Ганчев. Двамата са съратници и в "ЦСКА-София", след като през 2016 г. "Литекс" бе преместен в София и преименуван.

От тогава Инджов отговаряше основно за ремонта на базата в Панчарево и за подготовката за дългоочакваната реконструкция на ст. "Българска армия". Той помагаше и със средства за погасяване на задължения на обявения в несъстоятелност ЦСКА към бивши свои футболисти. Сега, след излизането на бизнесмена от "ЦСКА-София", все още не е ясно дали семейство Ганчеви ще разполагат с достатъчно средства, за да осъществят модернизирането на стадиона, както бе по план.

Според непотвърдена информация е възможно партньорът в начинанието за "Българска армия" - германската компания "Спортфайв", да се оттегли, тъй като плановете са претърпели промени и бюджетът за реконструкция е намален значително. Все още се очаква официалната позиция на "ЦСКА-София" по този въпрос.

Още по темата