Медия без
политическа реклама

Алексей Навални може да получи 30 г. затвор по нови обвинения

Руският опозиционер е разследван за финансиране на екстремистка дейност и реабилитиране на нацизма

20 Окт. 2022
Алексей Навални
БГНЕС
Алексей Навални

Руският опозиционен политик Алексей Навални заяви, че са му повдигнати нови обвинения в тероризъм и екстремизъм, които според него могат да го оставят зад решетките за срок до 30 години, предаде БГНЕС.

"Получих официално уведомление, че срещу мен е образувано ново наказателно дело за пропагандиране на екстремизъм, призоваване към тероризъм, финансиране на екстремистка дейност и реабилитиране на нацизма. Адвокатите изчислиха, че като се вземат предвид сроковете (затвор) за тези закони, мога да бъда тук до 30 години", заяви Навални

През март миналата година руският опозиционер беше осъден на 9 години затвор за измама. 46-годишният Навални беше арестуван през януари 2021 г. при завръщането си от Германия, където се възстановяваше от атака с отрова, която едва не го уби, за което той обвинява Кремъл. От затвора той постави началото на международна антикорупционна организация, година след като руската Фондация за борба с корупцията“ (ФБК) беше обявена за екстремистка организация от руските власти

"Аз съм гений на подземния свят. Всички вие си мислехте, че съм бил изолиран в затвора в продължение на две години, но се оказа, че активно съм извършвал престъпления", написа Навални в Туитър.

Руският политик също така осъди решението на президента Владимир Путин да изпрати войски в Украйна, а по-рано този месец неговата организация заяви, че ще отвори отново офисите си, за да се бори срещу мобилизацията на Кремъл.

Руският опозиционер Алексей Навални е преместен в строго охраняван затвор в село Мелехово, Владимирска област, известен с това, че там затворниците се подлагат на изтезания, съобщи каналът в Телеграм ЧТД, предаде дир. бг.
Критикът на Кремъл Алексей Навални, който бе арестуван при завръщането си в Русия, публикува разследване относно разкошен имот на брега на Черно море, за който твърди, че е собственост на президента Владимир Путин, но чрез подставени лица.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата