Медия без
политическа реклама

След куп скандали зам.-кмет на София напуска "по лични причини"

Кристиан Кръстев се прочу с няколко проблемни обществени поръчки

08 Дек. 2022
facebook
Кристиан Кръстев

Заместник-кметът на София по транспорта Кристиан Кръстев напуска поста по лични причини, е съобщил самият той пред БТА. Днес Кръстев е депозирал молбата си за освобождаване "по взаимно съгласие" пред кмета Йорданка Фандъкова. "От тук нататък ще се развивам в друга посока", е казал той. "Напускам в прекрасни отношения с колегите и с кмета, не искат да ме пускат", допълва Кръстев. "Борих се доста време за един конкурс, спечелил съм го и смятам, че трябва да се развивам и да допълвам моята експертиза в транспорта", казва още досегашният зам. кмет. Той пожела успех на кмета Фандъкова и на екипа и отбеляза, че човек трябва да гледа бъдещето, завършва БТА.

Заместник-кметът обяви оттеглянето си и във "Фейсбук". "Тръгвам си от този пост с благодарност. Благодарност към кмета Фандъкова за възможността, която ми даде – както да натрупам още опит, така и да помогна със своята експертиза в областта на администрацията, транспорта и пътната безопасност. Благодарност към хората, които срещнах там и уроците, които научихме заедно! С поглед вперен в бъдещето пожелавам успех на всички!", написа той в социалната мрежа. От Столична община съобщиха, че функциите му се поемат от заместник-кмета по финансите и здравеопазването Дончо Барбалов. 

Кристиан Кръстев бе назначен за зам.кмет по транспорта няколко седмици, след като през ноември на 2019 г. Фандъкова спечели четвъртия си мандат. Преди това той бе зам.министър на транспорта в служебното правителство на Марин Райков през 2013 г. 

Като зам.кмет със същия ресор Кръстев се прочу с няколко скандални обществени поръчки. През април 2020 г., скоро след като в София бяха въведени мерки срещу коронавируса и след като Фандъкова обяви, че в общината ще трябва да се затягат коланите, Кръстев даде началото на конкурс за покупка на нови луксозни автомобили за подчинената му дирекция "Транспорт". След като около тази поръчка избухна скандал, Фандъкова коментира, че сега не е моментът да са купуват коли, след което процедурата тихомълком бе прекратена. Преди няколко седмици тя отново бе обявена. 

Обществената поръчка за покупката на нови автомобили на Столична община е прекратена. Това се вижда от две съобщения на сайта на общината, публикувани в 18:48 ч. днес.

 

 

 

 

Заместник-кметът на София по транспортната дейност Кристиан Кръстев пак иска да купува нови леки автомобили за подчинената му дирекция „Транспорт“, личи от регистъра с обществените поръчки на Столична община.

Досегашният зам.кмет е и автор на обществената поръчка за изграждане и поддръжка на осветлението в София, около която също избухна скандал.    

Две напълно еднакви улични лампи на бул. Цар Освободител" струват съответно 5755 лв. и 1587 лв. Единствената разлика е, че са от двете страни на улицата.
Столична община е договорила скандално високи цени за слагането и махането на коледната украса в София, съобщи  по Би Ти Ви общинският съветник Борис Бонев от гражданската организация „Спаси София“.
Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е открила множество нарушения в скандалната обществена поръчка за изграждане и сервиз на уличното осветление в Столична община, съобщи гражданската организация „Спаси София“, заради чийто разкрития по темата редица
Столична община се готви да похарчи 4 млн. лв. без ДДС за електронни табла и знаци, които да се поставят по улиците. Зам. кметът по транспорта Кристиан Кръстев е обявил обществена поръчка за избор на фирма, която да достави, монтира и поддържа дигиталните съоръжения.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?