Медия без
политическа реклама

US генерал: Можем да доставим човек за 1 час във всяка точка (ВИДЕО)

Твърдението е на Стивън Кваст, който е бивш ръководител на командването за обучение на авиацията

15 Дек. 2019Обновена

Пенсионираният американски ген.-лейтенант Стивън Кваст заяви, че САЩ разполагат с технологията да доставят човек навсякъде по света в рамките на един час. Той обяви това по време на на речта си в колежа Hillsdale. Изявлението на бившия ръководител на командването за обучение на авиацията в базата в Сан Антонио привлече вниманието на изданието The Drive, цитирано от РИА Новости и Агенция Фокус.

"Тази технология може да бъде създадена днес и самостоятелно, а не като развитие на съществуващи разработки. Тя ще позволи на всеки да бъде доставен от всяка точка на Земята до всяко друго място за по-малко от час", казал той. В същото време Кваст не уточни как точно функционира това изобретение.
Както подчертава изданието, изявлението на ген.-лейтенанта е направено на фона на изявления на други американски военни за някои явления, чиято природа не е обяснена в достъпни източници. Кваст подаде оставка през септември тази година. Изданието отбелязва, че причината за такова решение биха могли да бъдат неговите изказвания за космическите технологии.

 

Steven L. Kwast is a retired Air Force general and former commander of the Air Education and Training Command at Joint Base San Antonio-Randolph. A graduate ...

 

Още по темата