facebook
twitter

Горещи новини

Русия няма да се присъедини към Договора за забрана на ядрените оръжия

1334

Русия няма да се присъедини към Договора за забрана на ядрените оръжия. Това обяви руският министър на външните работи Сергей Лавров. Той определи като едностранни и дори арогантни предвидените в документа мерки, съобщи БНР.

В доклада си пред участниците в Московската конференция по ядреното неразпространение Сергей Лавров е посочил: „Споделяме идеята за създаването на свят без ядрено оръжие. Тази цел обаче трябва да бъде постигната не чрез такива едностранни и бих казал арогантни методи, на които се основава този документ. Изхождаме от това, че пълната ликвидация на ядреното оръжие е възможна само в контекста на всеобщо и пълно разоръжаване, в условията на обезпечаването на еднаква и неделима безопасност за всички, включително за притежателите на ядрено оръжие, в съответствие с Договора за неразпространение“ е добавил той и припомня, че договорът бе приет в централата на ООН в Ню Йорк преди две години. До момента нито една от големите ядрени сили не го е ратифицирала.

Сергей Лавров обръща внимание и на друго международно споразумение - Договора за забрана на ядрените опити. Той остро критикува държавите, които все още не са го ратифицирали и най-вече САЩ. „Разбира се, особено деструктивно изглежда позицията на Съединените щати, които в своите ядрени доктринални документи са записали, че няма да го ратифицират. Това поставя под заплаха съдбата на този най-важен документ, който е единственото подлежащо на ефективна международна проверка споразумение за прекратяване на ядрените опити“, казва руският външен министър.

  

16

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Русия ще гласува на 1 юли конституционните реформи

01.06.2020

338 20
САЩ обвини Русия за фалшиви либийски банкноти за 1,1 млрд.долара

31.05.2020

1136 6
Банов за ритона: Русия ни прави провокации, че Божков ли няма?

29.05.2020

7352 29

Коментари

KTP

Има ли документ за забрана на хиперзвуковите оръжия? 

Подозирам и там Русия нама да се присъедини... 

 

harmless
снимка на harmless

Има си хас да се откажат от единственият си коз. Между другото, тия дни се разбра, че Булава летяла само на изток. Всички опити да бъде накарана да лети на запад били неуспешни. Колко иронично.

duch

От Камчатка на изток

марк

 

 

 

                                  

Има ли документ за забрана на хиперзвуковите оръжия? 

Подозирам и там Русия нама да се присъедини... 

 

 

                   Ма нали се разбрахме , че хиперзвукови оръжия няма . Сал една анимация,а вие току ги туряте в сметките ...

HBK

Отказът да се присъедини към „забраната”, отваря пътя за „надпреварата”. Така започна и краят на СССР-ето.

Boris65

Сега по пътя на Съв Съюз поеха еди страни със страшни , рекордни дефицити. Китайските другари трупат пари на камари, и някой ден могат да си ги поискат )

Nashenec

Я дай още веднъж, че нещо не уцели. А и вземи потърси какво говореха де що има пресаташета и сътрудници на американски разузнавателни централи и на Държавен департамент за това имат ли някакво участие в разпадането на СССР. А и виж как им пригласяха англичани, немци и натовци като цяло.

Boris65

Ние в Европа сме се присъеднинили към Договора за забрана на руските оръжия !

harmless
снимка на harmless

https://www.vedomosti.ru/politics/articles/2019/10...

 

Российские подлодки могут стрелять ракетой «Булава» только с запада на восток

 

Для пусков в обратном направлении нужна модернизация полигона в Архангельской области

 

 

Те така, с ядреното оръжие на Мордор.

Ад мин

Като вярваш на това, купи си къща в Масачузетс

harmless
снимка на harmless

Втора да си купувам там.... по добре да си купя дача някъде на 20 км от Москва. Ще е по диво и екстремно.

И не става дума за моята вяра. цитирам руски източници. Ако смяташ, че те не вярват в това и го пишат за заблуда на врага, то наистина ще се учудя от хода на мислата ви. Кара ме да се замисля, дали те не го пишат това за да повярва врага че е измислица, въпреки че е вярно.. щото те руснаците са многоходови и безаналогови.

Dorcas

А ти изобщо прочете ли статията, която си цитирал или толкова ти е акъла?

Ако искат, могат да пуснат ракетите вместо към полигона, директно към някоя пустиня, но няма да има полза за целите на изпитанията. А ако е просто за демонстрация - може да я пратят директно на територията на САЩ от Атлантическия океан. Там би трябвало да имат подходящи полигони, нали?

harmless
снимка на harmless

rolling on the floor laughing

HBK

Я дай още веднъж, че нещо не уцели. А и вземи потърси какво говореха де що има пресаташета и сътрудници на американски разузнавателни централи

 

Ах, недей. Нека да пием вода направо от извора:

 

Фактори, които причиниха колапса на СССР-ето:

 

1. Икономически фактори, включая цената на петрола (дирижирана от Президент Буш-страши в правителството на Р. Рейгън. Бележка моя).

 

2. Разходите за отбрана (достигнали до 15-20 % от БВП по време на „надпреварата във въоръжаването” инициирана от Р. Рейгън; също моя бележка – за сведение)

 

3. Чернобилската трагедия

 

Ще бъдете чрезвичайно изненадани, ако ви съобщя името на анализатора – Михаил Горбачов.

Калорифер

Това изобщо не е вярно. Ако си чел вестници от онова време, щеше да знаеш, че нищо не можеше да сломи вярата на съветските хора в светлото бъдеще, че те се трудеха и създаваха блага, живееха щастливо и се радваха на безплатни образование, медицинска помощ и ...забравих какво още.
Съветският Съюз се провали поради пет причини - четирите годишни времена и международното положение. И ако някой твърди, че това не е вярно, значи той е враг на Тутраканската селищна система.

марк

 

 

 

 

                Отказът да се присъедини към „забраната”, отваря пътя за „надпреварата”. Така започна и краят на СССР-ето.

 

 

                              Ти така и не разбра , че историята се повтаря само като фарс ...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×