Quantcast

Медия без
политическа реклама

Втори важен човек в "Левски" изобличи Сираков

Треньорът Станимир Стоилов освен това отказа да говори пред медиите заедно със собственика на клуба

10 Март 2023
БГНЕС
Думите на Станимир Стоилов потвърждават противоречията в ръководството на "Левски".

Собственикът на "Левски" Наско Сираков беше поставен в неудобно положение от втори важен човек във футболния клуб и тежестта на думите му бе поставена под въпрос. Треньорът Станимир Стоилов потвърди казаното от изпълнителния директор на клуба Ивайло Ивков на 24 февруари - че в клуба е имало оферта за 3 млн. евро за футболист от тима (най-вероятно за Хосе Кордоба), която е била отхвърлена от Сираков, въпреки че тези средства са щели да облекчат значително финансовото положение на "Левски".

Вчера собственикът на футболния клуб отрече подобно нещо по време на пресконференция. "Чувам бомбастични суми... че съм отказал от 6 млн. и нагоре за наши футболисти. Това е лъжа. Такива суми не са идвали за наш играч в клуба", заяви Сираков.

Освен да окрадем някоя банка и да приключим бързо". Така соственикът на 86. от акциите на ПФК "Левски" АД Наско Сираков описа положението във футболния клуб, който има дългове за над 26 млн. лв. от които 11. млн. лв. към Националната агенция по приходити (НАП).

Днес обаче Стоилов, който е един от тримата най-важни хора в "Левски", заедно със Сираков и Ивков, не подкрепи президента, а потвърди казаното от изпълнителния директор.

"Моята истина я казах в Дубай. Имахме предложение за такива оферти, които бяха отказани в края на трансферния прозорец. Това е моята истина. Накрая имахме предложение за наш футболист, макар и неофициално, за над 2 милиона и половина. От тука нататък се прецени, че не трябва да се продават играчи, за мен основната причина беше, че се чакаше сделка с основен инвеститор. Чакаше се основен инвеститор и нямаше да бъдем зависими от сумите, които бихме спечелили от трансферите. Това е моята истина, която може би можем да потвърдим и с документи. За около 6 милиона имахме предложения за наши футболисти, които решихме да откажем. Аз също - не бягам от отговорност. Аз не мога да лъжа когато става въпрос за "Левски". Питайте Сираков какво точно е имал предвид (...) Не знам каква е точната сума. Може да са били 5 милиона и 200", заяви Стоилов.

Получи се и още интересно разминаване. Вчера Наско Сираков обяви, че във вторник ще излезе пред медиите заедно със Станимир Стоилов и двамата ще говорят по наболелите теми. Днес обаче треньорът заяви: "Във вторник най-вероятно няма да присъствам на пресконференцията". След което поясни, че е казал още на лагера в Дубай всичко, което е трябвало.

Стоилов все пак се опита да види позитиви в случващото се: "Преди година имахме оферти за 0 лева, а сега спорим дали са за 5, или 7 милиона. Сметнете колко работа са свършили всички хора (...) Ако има напускащи, трябва да има и нови, но ако този отбор се запази, мисля, че спокойно догодина ще бъде в борбата за титлата."

Треньорът на "Левски" обяви, че за утрешното домакинство срещу "Ботев" (Вр) няма да разчита на контузения Асен Митков. В днешната тренировка обаче заради травми не взеха участие също Илиян Стефанов и Жереми Петрис и явно те също са под въпрос за мача. След изтърпяно наказание за картони в игра се завръща Ивелин Попов.

В картите асото обикновено е най-силно. Ако си представим за момент футболен клуб "Левски" като колода, Наско Сираков иска да е дори над асото - поне това сочат събитията в клуба през последните седмици.

 

Още по темата