Медия без
политическа реклама

Волейболният тим на България отпадна от световното първенство

Тежка загуба от Канада изпари шансовете за класиране в следващата фаза

30 Септ. 2022Обновена
FIVB
Капитанът на тима Елица Василева-Атанасиевич (№16) и съотборничките й играха вяло и резонно загубиха от бойкия тим на Канада

Волейболистките от националния отбор на България претърпяха четвърта поредна загуба от началото на световното първенство за жени в Нидерландия и Полша. В мач от гр.С в Арнем (Нид) селекцията на треньора Лоренцо Мичели трябваше задължително да победи състава на Канада, за да съхрани шансове за продължаване в следващата фаза. 

Българките обаче играха разпиляно и разсеяно и допуснаха тежко поражение от непретенциозния северноамерикански тим - 1:3 (-21, 25, -20, -15). Така отборът ни вече няма шансове за продължаване напред. Остава му само един мач в групата - срещу тоталния аутсайдер Казахстан - утре от 14 ч. Независимо от неговия изход обаче и нашите, и казахстанките остават извън първите 4 отбора в гр.С, които ще продължат във II фаза на световното първенство. А те са Сърбия, САЩ, Германия и Канада, от които българският състав претърпя загуби.

Капитанът Елица Василева-Атанaсиевич бе най-резултатна за нашите националки, като завърши мача с 18 т. (всички от успешни атаки). Мирослава Паскова е с 16, а Нася Димитрова със 7 (2 на блокада).

За канадките се отличи Кира ван Райк с 22, а с двуцифрен актив са още Арекса Грей (19), Хилари Хауи (17) и Емили Малио (11).

🔴 FIVB Women's World Championship LIVE on Volleyball TV: https://go.volleyball.world/TV?ytv=dWatch the Women's highlights between Bulgaria and Canada from ...

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?