Медия без
политическа реклама

Сираков: Съдиите свирят в полза на "Лудогорец"

В отговор от разградския клуб призоваха за рефери от чужбина на мача им с "Левски"

09 Ноем. 2022Обновена
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Наско Сираков

Собственикът на "Левски" Наско Сираков за пръв път коментира декларациите на клуба срещу БФС и президента на федерацията Борислав Михайлов, като потвърди, че не е съгласен с начина на управление.

"В декларацията ни посочихме абсолютно всичко, върху което искаме да се акцентира вниманието. Персонално не атакуваме Боби Михайлов, а системата и начина, по който се работи в нашия футбол... Боби каза, че ще прави промени, но такива не виждаме. И той си носи вината за това, че се прави, че не вижда какво правят тези под него", заяви Сираков в подкаста "Неформално с Георги Петков".

Президентът на "Левски" коментира, че основните неприятности в момента идват заради съдийството. "Всички знаем, че в българския футбол се съдийства на определени отбори. "Лудогорец" е един от тях. Абсолютно. Откраднаха ни прекалено много точки чрез съдийството. Кашай не е главният виновник. Огромната вина е в самите съдии, които са зависими и една част от тях - корумпирани. За определени отбори всяка седмица се случва Баташкото клане. Само като видя нарядите за кръга и мога да ви кажа какво ще се случи. Така не може да се продължава!", категоричен бе Наско Сираков.

Настоящият собственик на клуба заяви също така, че предишният - Васил Божков, е бил човекът, който е започнал разчистването на задълженията, но принудителното му оттегляне заради проблемите с държавата е прекратило този процес. "Единствено по времето на Божков бяха погасявани дългове. Той щеше вече да е изчистил задълженията към НАП. Преди него тези разходи само се трупаха", каза Сираков.

 

РЕАКЦИЯ ОТ "ЛУДОГОРЕЦ"

От "Лудогорец" счетоха за необходимо да отговорят на Сираков относно изказването му за съдиите. Клубът излезе с предълга позиция, в която съветва собственика на "Левски" да сезира компетентните органи, ако има съмнения за корупционни практики. И още:

"Няма да влизаме в полемики за съдийските грешки, защото има и такива в полза на Левски, но за разлика от заемодателя на Наско Сираков не правим среднощни клипчета. Ние не се интересуваме от случващото се около Левски. Напротив. Винаги сме били колегиално настроени, включително и за последните им желания за промени в програмата. ПФК Лудогорец искаше да се изиграе по програма мачът с Левски, но прояви разбиране заради европейския двубой с Хамрун на синия клуб. ПФК Лудогорец изигра 10 мача повече от опонента си и най-нормално беше да настоява да се спазват определените предварително срокове за край на полусезона. Но и този път не създадохме проблеми и явно трябва да ни е обица на ухото.

В заключение предлагаме да се възобнови практиката за обмен на съдии, която поработи доста добре през това първенство и за мачовете ни с Левски да дойдат международни рефери от водещи първенства. Защото ни се струва, че вече започна "артилерийската" подготовка. От опит знаем, че ще последва канонада, когато наближат мачовете, за да бъдат сплашени реферите."

 

 

Още по темата

Футболен клуб "Левски" влезе в открита конфронтация с БФС и призова феновете си да не се съобразяват с наказанието за един мач пред празни трибуни.
В паузата на футболното първенство заради мачовете на националния отбор излезе знаменателна новина.

 

Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че е обиден от декларацията на "Левски" по негов адрес, публикувана след първоначалното наказание за клуба да играе при закрити врати домакинството си срещу "Ботев" (Пд). Той стори това в едно от много редките си интервюта - пред Gong.

 

Левски" от днес вече е в опозиция на ръководството на БФС, след като настоя за извънреден конгрес. Това стана в официална декларация от клуба.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?