Quantcast
Кралев щял да строи на Червено знаме „в следващия мандат“ | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Кралев щял да строи на Червено знаме „в следващия мандат“

В страната има доста занемарени обекти, нормално е, смята спортният министър
1 290
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев демонстрира увереност, че ГЕРБ ще остане на власт и след парламентарните избори напролет. Самият той вече планира приоритетите на повереното му ведомство в следващия 4-годишен период.

Кралев акцентира върху смущаващо голямата инвестиция, планирана в занемарения от самата държава плувен басейн "Червено знаме" в София. Спортният министър за първи път разкри намеренията за изграждане на изцяло нов спортен комплекс на стойност €120 млн. чрез публикация във "Фейсбук" в събота вечер, а днес хвърли допълнително светлина при гостуването си в bTV.

"Няма как да се възстанови това съоръжение. То е морално остаряло, ще се направи наново. Ще има общо пет съоръжения за водни спортове и многофункционална спортна зала. Този проект ще бъде приоритетен в следващия ни мандат", увери Кралев.

Той обаче не успя да даде логично обяснение защо повереното му ММС допусна емблематичният плувен комплекс на 4-ти километър в столицата да потъне в разруха, преди държавата да се сети, че е собственик на имота и трябва да се погрижи за него. До 2011 г. комплекс "Червено знаме" беше в активите на военното министерство, след което беше прехвърлен за стопанисване на спортното ведомство. През 2012 г. басейнът официално беше затворен и постепенно се превърна в пример за явна държавна безстопанственост, довела до свободни набези на крадци и вандали.

"За съжаление, в страната има доста такива обекти, нормално е. След като до 2009 г. един пирон не е забит в спорта, няма как за 10 години всичко да се оправи - оправда се Кралев. - "Червено знаме" имаше денонощна охрана до лятото, която ръководството е решило да премахне с оглед на по-тежкото икономическо състояние. За първи път има данни за такива нарушения преди около седмица. Възстановена е денонощната охрана, вече ще има и стационарна охрана с кабинка. Само в София сме инвестирали над 35 млн. лв. за последните 6-7 години. Трябваше да започнем отнякъде - от там, където имаше най-голяма нужда. Ще дойде ред и на "Червено знаме".

Министърът даде още да се разбере, че засега не се планира връщане на публиката по спортните събития.

"Всеки си пази сектора. Ние трябва да се грижим за здравето на българина, но трябва да пазим и икономиката. Ще дойде ред за публиката, в момента не сме в активен състезателен период, футболното първенство започва в средата на февруари. Другите спортове също ще се активизират, мисля, че има време дотогава. Това е последната мярка в спорта, която трябва да бъде охлабена. Решенията се взимат на момента, в зависимост от разпространението на вируса", посочи Кралев.

Още

Плувците посочиха с пръст федерацията за допинг скандала

24.02.2021

Обновена

ЯВОР ЕВТИМОВ

2623
Здравният министър трупа ваксинационни точки с олимпийците

17.02.2021

186
Как се претакат държавни милиони през частни джобове

15.02.2021

Обновена

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

6664