Quantcast

Медия без
политическа реклама

Казийски е част от състава на националния отбор за VNL

Селекционерът Константинов прати повиквателни на още трима волейболни ветерани

05 Май 2023
TrentinoVolley.it
Матей Казийски обмисля повиквателна от Пламен Константинов, която би го върнала в националния отбор след 11-годишен бойкот.

38-годишният Матей Казийски, който не е играл за националния отбор от 2012 г., беше включен в разширения състав на селекционера Пламен Константинов за тазгодишното издание на волейболната Лига на нациите (VNL). Треньорът е изпратил повиквателни на още трима ветерани, които не са обличали фланелката с герба от години: либерото Теодор Салпаров (40 г.) и близнаците Братоеви (35 г.) - разпределителя Георги и посрещача Валентин.

Конкретно Казийски обяви бойкот на родната федерация след края на олимпийската квалификация за игрите в Лондон `12 заради несъгласие с методите на управление на тогавашния президент Данчо Лазаров. Бившият капитан на "лъвовете" не промени решението си и след идването на власт на новия шеф на БФВ и дългогодишна дясна ръка на предишния - Любомир Ганев.

"Очаква се решението на Матей Казийски относно изпратената му повиквателна - съобщи днес официалния сайт на федерацията BVF.bg. - Националният селекционер е в разговори със състезателя, които все още не са приключили. Вратата за негово участие в националния отбор остава отворена. Окончателно решение ще бъде взето от състезателя след приключването на ангажиментите му към клубния му отбор в Италия."

В момента Матей играе финална серия за шампионската титла в италианското първенство с клубния си тим "Итас" (Тренто), чийто капитан е. Съперник в двубоя за скудетото е защитаващият трофея "Кучине Лубе" (Чивитанова) с изгряващата звезда на българския волейбол Александър Николов в състава. След първите два мача във формат "3 от 5" резултатът е 1-1.

В групата на националите за VNL `23 са включени общо 28 имена. Отсъства Тодор Скримов, който пожела да сложи край на кариерата си в представителния отбор.

Също така Константинов не номинира играчи от младежкия тим на България до 21 г., който ще участва на световното първенство в Бахрейн. Изключение прави единствено Александър Николов. Младежкият мондиал съвпада с третата седмица от Лигата на нациите.

Първата група национални състезатели вече тренира в зала "Христо Ботев" в София. Около 15 май ще пристигне самият Константинов заедно с помощниците си Андрей Жеков, Георги Петров, Венислав Наумов и Милен Богданов.

 

РАЗШИРЕН СЪСТАВ НА БЪЛГАРИЯ ЗА VNL 2023

Разпределители: Георги Братоев, Георги Сеганов, Делчо Раев, Добромир Димитров;

Диагонали: Бранимир Грозданов, Димитър Димитров, Радослав Парапунов, Цветан Соколов;

Посрещачи: Александър Николов, Аспарух Аспарухов, Валентин Братоев, Денис Карягин, Мартин Атанасов, Матей Казийски, Николай Пенчев, Самуил Вълчинов, Светослав Иванов;

Центрове: Алекс Грозданов, Илия Петков, Красимир Георгиев, Николай Колев, Николай Къртев, Светослав Гоцев, Стефан Чавдаров;

Либеро: Владислав Иванов, Мартин Божилов, Симеон Добрев, Теодор Салпаров.

 

Още по темата