Quantcast

Медия без
политическа реклама

Гонзо: Футболист с друг цвят на кожата няма да играе за България

Феновете не може да определят дали "Левски" да играе контроли с руски отбори, смята още той

24 Яну. 2023
БФС

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо направи остро изказване относно възможността натурализирани футболисти да играят за България, каквито случаи имаше в близкото минало. 

"В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори, чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата няма да играе. Достойнство за всички българи е да играят за националния отбор, ако не могат, това бие върху нас. Не искам футболисти от други държави да заместват българските. В някои страни това може да го има, но за мен е порочна практика", заяви Гонзо, цитиран от БНР.

Той бе на среща с представители на детско-юношеските отбори от областите Монтана, Видин и Враца, където представи целите и насоките за работа при подрастващите.

Според бившия нападател на "Левски" подмладяването в национален отбор е факт. Целите пред селекционера Младен Кръстаич са високи, и такива трябва да бъдат, смята още той.

"Целта на националният отбор в момента е да се класира за европейското първенство. Няма какво да си говорим. Някои казват, че така хвърлям голяма отговорност върху футболистите - не, не. Не съм видял спортист да отиде на олимпиада и само да си тичка. Всеки, който отиде на олимпиада и да знае, че няма шансове, пак се бори да стигне до най-високото ниво. Ние си поставяме високи цели, ако не стане, ще бъде опит. После ще пробваме следващата година в квалификациите за световното първенство. България е крайно време да се класира за голям форум", каза още Иванов. 

Той коментира и ситуацията с отказаните от „сините” контролни срещи в Дубай срещу руски отбори:

"Феновете не може да определят "Левски" с кой отбор да играе. Това е малко непрофесионално. Това са контроли, отборът е отишъл там да се подготвя и дали ще играе с руски, украински или африкански тимове, няма никакво значение".

Още по темата