Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Левски" няма да играе с руски отбори след натиска от феновете

Най-важното за нас остава единството между клуб и привърженици, написаха от ръководството по повод решението

20 Яну. 2023
По време на протеста пред стадиона "сините" фенове издигнаха плакати срещу "контроли с окупаторски отбори"

След натиска от страна на голяма част от "сините" фенове ръководството на футболен клуб "Левски", в лицето на мажоритарния собственик на акциите Наско Сираков, официално отмени предвидените контролни срещи с руски отбори по време на подготвителния зимен лагер в Дубай.

Още при обявяването на програмата за спаринг двубоите сред привържениците настана недоволство заради факта, че Русия започна войната в Украйна и нейните отбори са изключени от всички международни състезания, а и повечето тимове в Европа ги отбягват за неофициалните си контролни срещи. То премина в открит протест, провел се както в социаллните мрежи, така и преди няколко дни на клубния стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" в София:

Привържениците на "Левски" реагираха остро на решението на ръководството на футболния клуб да играе контроли с руски отбори по време на лагера си в Дубай. Недоволството на феновете произтича от избора на съперници въпреки международните рестрикции срещу руския спорт.

В програмата за зимна подготовка на "Левски" бяха включени три проверки с руски тимове - "Краснодар", "Спартак" (Москва) и "Урал" (Екатеринбург). Първият мач - с "Краснодар", който трябваше да се състои на 17 януари, бе отменен по решение на руския клуб, без да се посочват причини. Сега "сините" отмениха другите два спаринга - със "Спартак" (22.I) и "Урал" (31.I).

На клубния сайт се появи кратко изявление за отмяната, в което се признава по заобиколен начин, че причината е недоволството от страна на привържениците: "Най-важното за нас обаче остава единството между клуб и привърженици. "Левски" е единен."

Още по темата