Quantcast

Медия без
политическа реклама

Франция не позволи на волейболистите дори да помечтаят

България падна на 1/8-финалите от Евро `23 с 3:0 насред Варна

08 Септ. 2023
CEV
Александър Николов (вляво) не успя да демонстрира обичайното си агресивно ниво, обезвреден от френската блокада.

България очаквано приключи участието си на Евроволей `23 на 1/8-финалите. Изправяйки се срещу олимпийския шампион Франция в първия кръг на елиминациите, беше предварително ясно, че домакинското предимство няма да е съществен фактор в двубоя. Публиката в зала "Конгресна" на ДКС във Варна направи, каквото можа - същото сториха и националите ни, но "петлите" се наложиха категорично с 3:0 (21, 21, 15) само за 1:22 ч.

Проблясъци в играта на тима ни имаше само в първия гейм, в който селекцията на Пламен Константинов поддържаше аванс от 2-3 точки почти до самия край. По-точно до 19:17, когато да изпълнява сервис влезе суперзвездата на французите Ървин Нгапет. Понаедрелият посрещач унищожи българското посрещане с четири поредни бомбени начални удара - включително един ас, обърнали резултата до 21:19.

Горчивата развръзка на първата част подейства смазващо за психиката на нашите волейболисти и в следващите два гейма те бяха предимно наблюдатели на случващото се на игрището. Особено в последната част, когато дори резервите на "сините" се разправиха с лекота с българската защита.

Над всички във френския отбор беше Бартелеми Шиненйезе с 13 т. (3 блока), а Тимоте Карле допринесе с 10 т. (1 ас) за успеха.

В българския състав най-резултатен стана Алекс Грозданов с 10 т. (1 ас, 4 блока). Мартин Атанасов завърши с 8 т. (2 аса, 2 блока), а обичайните лидери Цветан Соколов (1 блок) и Александър Николов реализираха едва по 6 т.

На 1/4-финалите Франция ще срещне тима на Румъния, който по-рано днес надделя над Хърватия с 3:2 (17, 20, -17, -26, 12) в 5-геймова драма във Варна. Битката за място в Топ 4 също ще се играе в Морската столица - в понеделник (11 септември).

Финалната четворка на Евроволей `23 е в Рим (14-16 септември).

Още по темата