Quantcast

Медия без
политическа реклама

Лена Бориславова: След изборите ще реша дали да остана в НС, или да съм в кабинета

Не бих пожелала на никого да минава през толкова интензивна атака, заяви още тя

11 Март 2023
БГНЕС

Бившият началник на кабинета на експремиера Кирил Петков Лена Бориславова обяви, че след изборите ще реши дали да остане като депутат, или ще отиде в правителството. Тя отговори така на два пъти поставен й въпрос в интервю по Би Ти Ви.

Бориславова, която заема второ място в листата на "Продължаваме промяната-Демократична България" в 24-ти многомандатен избирателен район в София обяви, че целта на ново обединение е да формира кабинет. Попитана дали ще стане влезе в парламента, ако бъде избрана, отговори, че ще вземе това решение след като прецени къде ще е по полезна - в народното събрание или в изпълнителната власт.

Лена Бориславова ще участва в предсрочните избори на 2 април. Това каза пред bTV съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. ПП ще се яви на изборите в коалиция с "Демократична България".

„Когато влизаш в политиката, знаеш, че ще платиш цена. Очакваше се, че атаките ще бъдат основно по линия на политиките. Оказа се, че другите сили действат по различен начин. Така или иначе не бих пожелала на никого да минава през толкова интензивна атака“, заяви още тя.

По нейни думи, в българската политика има повече политическа немощ да се работи с аргументи, отколкото сексизъм. "Не е идеалното положение на жените в политика, но то никъде не е. Това, което ми се случи, не е защото съм жена", заяви тя

Бившата началничка на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова завежда гражданско дело за клевета и уронване на името срещу сценаристите на Слави Трифонов. Това обяви самата Бориславова във Фейсбук. Тя се зарича да заведе и други граждански дела.

Тя не скри, че е очаквала атаки за политиките на "Продължаваме промяната", но не и личностните атаки. "На никого не пожелавам да му се случи нещо подобно, но това няма да ни спре, защото имаме по-голяма задача Искаме България да е място, от което хората не искат да си тръгват, а да остават тук", каза Бориславова.

„Разбирам защо те го направиха – не бяха доволни от това, че са изпадаща политическа сила, че не се получиха някои от нещата, които те желаеха за присвоят в управлението. Без лоши чувства – има си канален ред. Това не е първото дело срещу телевизия 7/8 за подобни неща, няма и да е първото спечелено дело“, коментира кандидат-депутатът на ПП.

Като ефект от влизането си в политика Бориславова посочи, че е загубила личното си пространство. Допълни, че е използвала времето, в което не е била на екран", да работи за увеличаване на експертния потенциал на "Продължаваме промяната".

В отговор на въпрос, Бориславова каза, че липсата на рефлекс е била причината с Кирил Петков да не реагират по-бързо на слуховете за тяхната връзка. "Отношенията ми с Кирил Петков са служебни и приятелски в рамките на Продължаваме промяната", заяви тя.

Тя очаква новата коалиция да е първа политическа сила с убедителна преднина и да може да формира кабинет. Това щяло да даде шанс на новото обединение да довърши всички задачи, зад които е заставала "Продължаваме промяната".По повод постоянните критиките на ГЕРБ, Бориславова уточни, че от партията на Борисов като че ли забравят, че са управлявали България 12 години, а кабинетът на "Продължаваме промяната" е имал само 164 работни дни. "Дори и за това време България се промени. Най-малкото един управленски модел, който предизвика протести, няма шанс да се върне", каза още тя.

Още по темата