Quantcast

Медия без
политическа реклама

Лена Бориславова съди фирма на Слави Трифонов за 40 000 лв.

Искът срещу компанията "Седем-осми" е заради "Песен за Лена"

28 Февр. 2023ОбновенаДОРОТЕЯ ДАЧКОВА
БГНЕС
Лена Бориславова

Бившата началничка на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова завежда гражданско дело за клевета и уронване на името срещу сценаристите на Слави Трифонов. Това обяви самата Бориславова във Фейсбук. Тя се зарича да заведе и други граждански дела. "След сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки", пише Бориславова. "Сега" я потърси за подробности, но тя не вдигна телефона си.

Искът е за 40 000 лв., казаха от Софийския градски съд, потърсени от "Сега". Делото е срещу компанията "Седем-осми" АД на лидера на ИТН Слави Трифонов. 

Поводът за делото е "Песен за Лена", която беше пусната в социалните мрежи и партийната тв "7/8" преди месец. В нея Бориславова е главен герой, а текстът прекрачва всякакви граници на политическа сатира с добър вкус. 

В иска си Бориславова обяснява колко засегната и разстроена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи.

"Това е човек, който е в свободно падане. Той се провали като шоумен, като политик, свали си собственото правителство, гласувайки с ДПС и ГЕРБ", коментира неотдавна песента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. "Да замахваш към жена – тя е много силна, няма да ѝ повлияе. Здравите сили в обществото са там. Обществото удари шумен шамар обратно към Слави и му каза – ти ставаш една празна опаковка, която ще отиде в кошчето на историята", допълни Кирил Петков тогава и допълни, че партията се е обединила зад Лена Бориславова.

Бориславова отказа да участва на изборите през миналия октомври, но сега е кандидат-депутат от ПП-ДБ - втора в софийската листа за 24 МИР, след съпредседателя на ДБ Христо Иванов. Час преди внасянето на иска срещу хората на Трифонов обединението ПП-ДБ регистрира листите си.

Бориславова не е първият представител на ПП, който води дела срещу ИТН. Първи беше един от лидерите на формацията - Асен Василев, който съди Тошко Йорданов.

Бившият депутат от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев пък заведе наказателно дело за клевета срещу Слави Трифонов заради твърденията му, с които го обвързва с криптобанката "Нексо".

Бившият финансов министър от "Продължаваме промяната" Асен Василев е поискал делото за клевета, което заведе срещу Тошко Йорданов от ИТН, да бъде възобновено. Това потвърдиха за "Сега" от Софийския градски съд.

"Влизам днес в офиса, сядам и гледам до мен само подсъдими и бъдещи пандизчии", иронизира съдебните дела Слави Трифонов. Във "Фейсбук" той отговаря на бившите си коалиционни партньори с текст от друга песен: "Изпратете ни без плач момичета, забравете даже наш'те имена. Копелета гадни бяхме всичките, ала така ни обичахте!“.

Още по темата