Quantcast

Медия без
политическа реклама

Лена Бориславова ще е кандидат-депутат от ПП-ДБ

Кирил Петков предложил мястото си в софийската листа на Дунчев, но той не приел

25 Февр. 2023Обновена
БГНЕС
Лена Бориславова

Лена Бориславова ще участва в предсрочните избори на 2 април. Това каза пред bTV съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. ПП ще се яви на изборите в коалиция с "Демократична България". "Сега" научи, че Бориславова, която отказа да се кандидатира на изборите през миналия октомври, сега ще е втора в листата за 24 МИР в София. Листите все още не са официално обявени, тъй като срокът за регистрирането им е 28 февруари. Очаква се в 24 МИР в София за ПП-ДБ да води Христо Иванов.

"Много щастлив съм да покажа, че калната машина на задкулисието не може да изплаши хора като Лена Бориславова и да накара млади свестни хора да се отказват от борбата за по-добра България. Тя е символ точно за тази борба", коментира Петков.

За изборите миналия октомври Бориславова, която беше началник на кабинета на Кирил Петков, докато той беше премиер, обясни, че решението да не бъде в листите е нейно, а не на ръководството на ПП. "През последните 8 месеца направихме първите решителни стъпки към скъсване със схемите на миналото - с кражбите на обществен ресурс, с мафиотския начин на управление на държавата, с шкафчетата с кюлчета. Съпротивата на това минало бе огромна, впрегнаха се всички похвати, работеше се усилено и за изместване на обществения фокус и за компрометиране на Промяната. Е… не откриха кражби, не откриха нечисти сделки, не откриха престъпления, затова атакуваха лично", написа тогава Бориславова.

Кирил Петков днес коментира и скандалите, предизвикани от Александър Дунчев, който беше народен представител от ПП в последните два парламента. Той изрази несъгласие с начина на редене на листите и упрекна ПП, че влизат в съглашателство с ГЕРБ по места. Петков категорично отрече това да е вярно и даже обясни, че е предложил мястото си в София на Дунчев, но той е отказал. "Листите бяха наредени по начина, по който вярвахме, че е най-добре. Това, което казах наведнъж - никой не е над каузата. Няма значение дали си на първо място, или на второ място. Важното е съединението наистина да се случи, за да може да имам обединен фронт. Аз лично се радвам, че дори в нашия разговор аз му предложих моето място в София, за да покаже колко няма значение на кое място си в листите, ако заедно а имаме една обща кауза", посочи Петков.

По време на разговорите ни с ГЕРБ във вторник няма да става дума за коалиция, заяви лидерът на ПП Кирил Петков пред bTV. Ясно казахме, че няма да подкрепим коалиция с първия мандат, ние ще бъдем конструктивна опозиция.

 

Още по темата