Quantcast

Медия без
политическа реклама

Наскоро пенсионираният шеф на пожарната стана зам.-министър в МВР

Продължава да тънат в мъгла причините за освобождаването от същия пост на Моника Димитрова-Бийчър

24 Апр. 2023
БГНЕС архив
Николай Николов

Наскоро пенсионираният шеф на националната пожарна Николай Николов изненадващо бе назначен за зам.-министър на вътрешните работи. Това е станало със заповед на министър-председателя Гълъб Донев, съобщават от правителствената пресслужба. 

По всяка вероятност той е назначен на мястото на още по-изненадващо освободената преди дни зам.-министър Моника Димитрова-Бийчър.

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев от длъжността зам. министър на вътрешните работи е освободена Моника Димитрова-Бийчър. Това обявиха от правителствения пресцентър. В официалното съобщение не се изтъкват никакви причини за освобождаването.

Причините за нейното напускане продължават да тънат в мъгла.

Иначе правителството припомня, че назначения зам.-министър  Николай Николов е заемал длъжността директор на Национална служба
„Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР в периода от август 2006 г  до ноември 2022 г. и, че е награждаван многократно за висок професионализъм и съществен конкретен принос при изпълнение на служебните си задължения. Носител е на трите степени на почетния знак на МВР.

Президентът Румен Радев пенсионира директора на пожарната главен комисар Николай Николов с почести, при това по време на откриване на паметник, изработен от председателя на Народното събрание Вежди Рашидов.

След пенсионирането му през ноември 2022 г. е назначен за съветник по въпросите за намаляването на риска от бедствия към политическия кабинет на вицепремиера по обществен ред и сигурност в МС.

При пенсионирането, президентът Румен Радев го засипа с почести, при това по време на откриване на паметник, изработен от тогавашния председател на Народното събрание Вежди Рашидов. "Аз имам честта да познавам главен комисар Николай Николов, още докато бях командир на ВВС и от съвместната ни работа в множество - от пожари до наводнения. Винаги съм се възхищавал от неговия висок професионализъм, иновативност, организаторски и лидерски качества", заяви тогава държавният глава.

С назначаването на Николов, Демерджиев пак става с трима заместници. Останалите двама са Венцислав Катинов и Емил Ганчев. 

 

Още по темата