Quantcast

Медия без
политическа реклама

Гълъб Донев освободи ключов зам.-министър на МВР

От правителството не съобщават какви са причините за напускането на Моника Димитрова-Бийчър

21 Апр. 2023
МВР
Моника Димитрова-Бийчър (зад гърба на Демерджиев) често съпровождаше вътрешния министър в неговите изяви

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев от длъжността зам.-министър на вътрешните работи е освободена Моника Димитрова-Бийчър. Това обявиха от правителствения пресцентър.

В официалното съобщение не се изтъкват никакви причини за освобождаването. Димитрова беше ключов зам.министър и съпровождаше и подпомагаше вътрешния министър Иван Демерджиев при много негови прояви. Тя почти винаги беше с него при заседанията по линия на Правосъдие и вътрешни работи в Брюксел.  Последната й публична изява, отразена на сайта на МВР, е само от преди ден, от 20 април, когато участва във видеоконферетния разговор на Демерджиев с румънския му колега.

Само преди дни тя представи проекта за бъдещите лични карти, които до края на 2023 г. предстои да бъдат издавани по нов модел и който е изпълняван по договор от германски консорциум, спечелил обществената поръчка. 

Димитрова  бе назначена за служебен зам.-министър на вътрешните работи на 04 август 2022 г.

Преди това, в периода май - декември 2021 г. беше  зам.-министър на финансите в служебното правителство с министър-председател Стефан Янев. В месеците от януари до май 2021 г. пък бе юрисконсулт в Министерството на външните работи.

Още по-рано работи в дирекция „Централно звено за финансиране и договаряне” на Министерство на финансите, а от януари 2011 г. до май 2016 г. е директор на дирекция „Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК) в МФ и е ръководител на Управляващия орган на ОПАК

С освобождаването на Димитрова-Бийчър, Демерджиев остава с двама заместниците - Венцислав Катинов и Емил Ганчев. 

Още по темата