Quantcast

Медия без
политическа реклама

Радев пенсионира шефа на пожарната с почести и знаци

Това стана по време на откриване на паметник, изработен от шефа на парламента Вежди Рашидов

25 Ноем. 2022
Президенство

Президентът Румен Радев пенсионира директора на пожарната главен комисар Николай Николов с почести, при това по време на откриване на паметник, изработен от председателя на Народното събрание Вежди Рашидов.

Държавният глава  откри паметник на основателя на Софийската противопожарна служба Юрий Захарчук. Автор на паметника е Вежди Рашидов. Точно по време на откриването държавният глава отличи с почетния знак на президента директора на пожарната главен комисар Николай Николов, който днес се пенсионира, разказва БНТ.

"Аз имам честта да познавам главен комисар Николай Николов, още докато бях командир на ВВС и от съвместната ни работа в множество - от пожари до наводнения. Винаги съм се възхищавал от неговия висок професионализъм, иновативност, организаторски и лидерски качества", заяви Румен Радев. 

Президентът Румен Радев изненадващо не прие оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров.

"Срещнах се със страхотни хора, запознах се с много добри приятели. Даде ми много тази служба. Но най-вече познанствата, добрите екипи в Главната дирекция, посочи главен комисар Николай Николов. 

"Това е вторият паметник, който правим на украински гражданин. Радвам се, че днес го откриваме заедно с нашия президент. Смятам, че стана един хубав паметник", подчерта Вежди Рашидов - председател на Народното събрание.

Ден по-рано президентът Румен Радев отказа да приеме оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров и защити всички в МВР, независимо от поредицата трагични инциденти, при които загина или бяха тежко ранени няколко полицаи.

Тунелите на метрото в София могат да бъдат използвани като убежище по време на война, като капацитетът им е 900 000 души.  Това съобщи пред журналисти директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

 

Още по темата