Медия без
политическа реклама

Интерпол пусна за издирване Иво Масларов за убийството на Марангозова

24 Май 2020
Interpol

Снимката на предполагаемия поръчител на убийството на бизнес дамата Стоянка Марангозова е качена на сайта на Интерпол. 52-годишният Иво Антонов Масларов се издирва с червена бюлетина от днес, след като от прокуратурата обявиха, че разполагат с достатъчно доказателства срещу него. По данни на разследването Марангозова е била застреляна, защото е имала неуредени финансови взаимоотношения с Масларов, който е платил 50 000 лв. за убийството ѝ.

В четвъртък бяха задържани трима души по обвинения за участие в огранизирана престъпна група за поръчкови убийства, разпространение на наркотици и изнудвания. Тя е действала от януари 2019 г. до май 2020 г. и е ръководена от действащ подполковник в Националната служба за охрана. "Той е играл логистична роля и е разпределял задачите. Приел е поръчката за Марангозова и е уговорял детайлите за убийството. Поръчителят е предал бележка с имената на жертвата, регистрационния номер на ползвания от нея автомобил, както и марката и цвета. В деня на убийството жертвата е проследена. За да прикрие пистолета със заглушител, извършителят носел и букет от изкуствени бели рози", обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Действащ дългогодишен служител на Националната служба за охрана е ръководил организирана престъпна група за поръчкови убийства, разпространение на наркотици и изнудвания. Тя е действала от януари 2019 г. до май 2020 г.

Иво Масларов е доведен син на бившия социален министър Емилия Масларова. "Иво е син на моя покоен съпруг от първия му брак. Никога не съм живяла с него, нито той с мен, никога не сме поддържали отношения, нямаме добри отношения. Даже и с баща си нямаше такива и дори не присъства на погребението му", коментира тя.

46-годишната  Станка Марангозова беше застреляна в главата от преминаващ край паркирания й автомобил моторист, докато говорила по телефона. Трупът й бе открит от мъжа, с когото живеела на семейни начала, а до тялото имаше бяла роза. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?