Quantcast
Служител на НСО ръководил група за убийства | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Служител на НСО ръководил група за убийства

Прокуратурата твърди, че подполковникът от охранителната служба е приемал лично поръчките
Обновена
12 614
 Илияна Кирилова

Действащ дългогодишен служител на Националната служба за охрана е ръководил организирана престъпна група за поръчкови убийства, разпространение на наркотици и изнудвания. Тя е действала от януари 2019 г. до май 2020 г. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг в Съдебната палата. Установено е, че той е приел поръчката за убийството на Станка Марангозова - бизнес дама, застреляна в столичния квартал "Младост" на 10 октомври м.г. За участие в групата към наказателна отговорност са привлечени още 2 лица, за които ще се иска постоянен арест. Поръчителят на убийството е бизнесмен, напуснал България през март. Издирва се с червена бюлетина от Интерпол.

Служителят на НСО, който е организатор, е с чин подполковник.  Още не е установено дали е охранявал хора, заемащи висши публични длъжности. Предвид работата му той е притежавал специални умения, свързани с взривни устройства и взривни вещества, обясни още Милева. Служебните му задължения били свързани с охрана на масови мероприятия. "Той е играл логистична роля и е разпределял задачите. Приел е поръчката за Марангозова и е уговорял детайлите за убийството. Поръчителят е предал бележка с имената на жертвата, регистрационния номер на ползвания от нея автомобил, както и марката и цвета. В деня на убийството жертвата е проследена. За да прикрие пистолета със заглушител, извършителят носел и букет от изкуствени бели рози", обясни Милева.

В мобилния телефон на гарда от НСО е открита активна комуникация с действащи магистрати, адвокати, бивши министри, държавни служители на високи позиции, вероятно членуващи в една и съща масонска ложа, обясни Милева. С тях са обменяни доклади, документи, лични данни на български и чужди граждани, включително постановления на Софийската районна прокуратура.

Според БНТ поръчителят на убийството на Станка Марангозова  е доведеният син на Емилия Масларова - Иво. Пред обществената медия бившият социален министър обясни, че не е виждала доведения си син повече от 4 години и отрече да има общо с него. "Аз имам син, който се казва Константин. Иво е син на моя покоен съпруг от първия му брак. Никога не съм живяла с него, нито той с мен, никога не сме поддържали отношения, нямаме добри отношения. Даже и с баща си нямаше такива и дори не присъства на погребението му", каза Масларова.

Мъжът е имал неуредени финансови взаимоотношения с жертвата, а за покушението е платил 50 000 лв. 46-годишната жена беше застреляна в главата от преминаващ край паркирания й автомобил моторист, докато говорила по телефона. Трупът й бе открит от мъжа, с когото живеела на семейни начала, а до тялото имаше бяла роза. "Поръчителят е лице който има неуредени финансови взаимоотонпения с жертвата", посочи Сийка Милева.

Междувременно от Националната служба за охрана обещаха да окажат пълно съдействие на Военно-окръжната прокуратура по разследването. „Ръководството на НСО очаква на Службата да бъде предоставена информация по случая с оглед на предприемане на всички законосъобразни действия спрямо служителя. НСО категорично заявява, че при установена вина следва да бъде понесена цялата строгост на закона”, пише в позицията на службата.

54

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прокуратурата проверява везните за камиони на Кулата

22.01.2021

235 1
Над 2 000 000 км навъртяха автомобилите на НСО през 2020 г.

22.01.2021

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

1301 10
Прокуратурата договори три условни присъди по делото срещу Бобокови

21.01.2021

Обновена

6446 23

Коментари

Страници

dembik

Закривай!

F1F1

Що бе, тази марангьозка била бушонче в голяма мръсна далавера. Бушончето изгоряло. Получило върховната мяра правосъдие. От истинското правосъдие. 

nebenebe

Важно е колко и кои са жертвите.

...................................

Искам да изуча професията говорител (дрънкало) и да ме назначат на добро място.

Каубой
снимка на Каубой

Като в хамерикански екшън. Най- големите банБити - наЩ-та полиция ви пази!

Stоrmbringer

Не е точно полицията... НСО е на подчинение на президента. Ако той управляваше, държавата щеше да прилича на НСО - правосъдието ще се раздава от наемни убийци

fractal
снимка на fractal

В този свят в който аз съм роден освен да се влюбиш

просто няма какво да се случи

segal

Що не пишете, бе? 
Упражнението е лесно. Целта е ясна. 
На кого е подчинена НСО? 

fractal
снимка на fractal

Амор виктория омни

Nickolas

Евенатуално да е vincit?

Zmeja

За да е подполковник значи е назначен преди 10-15 години. Кой го е назначил и по препоръка на кого?

Under_My_Thumb

Единственият подполковник от НСО, за когото се сещам е о.р. подполковник Николай Марков:

https://www.youtube.com/watch?v=2SxespmZwPs

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

Сийка е страотна. Гледах няколко нейни изяви напоследък, но нямам спомен какво е говорила. Усвоила е постъпателно-възвратни движения с главата докато говори и си поема въздух, много са секси. Няма нужда от слушане, гледането е достатъчно.

nebenebe

Коя'й таз Сийка, че не я познавам, пък тук всички я обичатя. Дан' набеждавате Сидерова? Ако е тъй, хептен не бръснете параграфа. 

тютюн

Там е проблемът. Не слушаш. Сийка има лек логопедичен дефект. Съска. 

Но, в крайна сметка, защо и това да не е секси 😁

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Онзиден представител на прокуратурата обяви от телевизора, че има заподозрян като поръчител, но все още събират доказателства.

Днес съобщават, че поръчителят се укрива.

Гадината гледал телевизия, подлецът!

Stоrmbringer

Поръчителят е сина на Емилия Масларова. Поредната банда от червени русоподложни партайгеносета...

Under_My_Thumb

Поръчителят е сина на Емилия Масларова.

 Stоrmbringer, можеш ли да назовеш подлога в твоето изречение?

Stоrmbringer

Това ли е проблемЪТ в случая, според теб? Щото според мен основниЯТ проблем в страната са навързаните в престъпни вериги червени русоподложни партайгеносета!

geo_19

Напротив, жертиви на герберския терор падат червени кадри:

 

Жертвата е дъщеря на д-р Кънчо Марангозов, бивш директор на бургаската болница и депутат от БСП в 38-ото Народно събрание. Той бе емблематична фигура на левицата в морския град,

Stоrmbringer

Жертвата е дъщеря на д-р Кънчо Марангозов, бивш директор на бургаската болница и депутат от БСП в 38-ото Народно събрание. Той бе емблематична фигура на левицата в морския град,

Именно, партайгеносе Гео, именно! Червените мафиотски кланове се избиват един друг, с любезното съдействие на подчиненото на партайгеносе Румен Радев НСО...

cymen

Вие сериозно ли си мислите, че в полицията има различни от крадци и убийци?

Miranda
снимка на Miranda

Бог да я прости жената ! За 50 000 лева ... някой е отнел дъщерята, майката, любимата на някого.

Наистина става дума за доведен син на Емилия Масларова, отгледан от нея.

Минувача
снимка на Минувача

Ето подробности:

https://pik.bg/%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0-news930375.html

Under_My_Thumb

Благодаря, но съм гнуслив читатель..

Jules

Можеш ли да докажеш съпричастност на президента към деянието на  корумпирания подполковник, който дори не живее и не работи в София. Ако не можеш - беж на някоя поляна и дишай дълбоко, докато се успокоиш и ти мине.

segal

Не е нужно да се доказва нищо. Калта е дълбока и лепкава като бургааааскии вееечерии... Кои са от Бургас, кои са служили там, кои са се подвизавали там... 

Шутът е силен. 

Evasion

В Пловдив цигански лихвар работи за група милюцьонери, София друг милюцьонерин организирал група за мокри поръчки и разпространение на дрога... Редовите престъпници сигурно се занимават с подържането на реда в държавата, няма как да бъде друго...

Flamand

Една част от този форум хем се прави, че разбира много от "вътрешното и международното положение", хем сега се прави, че не знае на кого е подчинена НСО.

riapa

Като сте прав, колега, прав сте! Давайте да уволняваме всички! Радев заради офицера, Боко заради Горанов и още хиляди издънки. Горанов заради подкупен данъчен. Маринов заради полицай бияч. Ананиев заради хаоса. И всички знайни и незнайни началници да уволним, защото, няма начин, някой подчинен да не е криминален. Уво до дупка.

АдМин

"Издадена е европейска заповед за арест и се издирва с бюлетина на Интерпол."

 

Ами не се вижда да го издирва Интерпол. Както не издирва и други уж търсени клиенти

 

 

https://www.interpol.int/en/How-we-work/Notices/View-Red-Notices

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш