facebook
twitter

Спорт

Жените ще изиграят две контроли в Румъния преди европейското

21
  YouTube
Асистентът на Иван Петков в "Марица" - Владимир Орлов (вдясно), води първата тренировка на шампионките преди новия сезон.

Женският национален отбор по волейбол ще гостува в Румъния за два приятелски мача с тима на северната ни съседка като генерална репетиция за Евро `19. Селекцията на Иван Петков ще пътува утре до Александрия за контроли в петък и събота (16-17 август).

През последните десет дни националките се подготвят в София с разширен състав от 15 състезателки. Към 12-те волейболистки, участвали в олимпийската квалификация в САЩ в началото на месеца, се присъединиха Вангелия Рачковска ("Левски"), Александра Миланова и Мирела Шахпазова ("Марица").

Европейското първенство за жени се открива на 23 август и ще се проведе на територията на четири страни Турция, Полша, Унгария и Словакия. Българките са в група А в турската столица Анкара, където съперници ще са ни домакините, Франция, Сърбия, Финландия и Гърция.

Докато селекционерът Петков подготвя А тима за шампионата на Стария континент, клубният му отбор "Марица" започна подготовка за новия сезон у нас. В отсъствието на старши треньора първата тренировка вчера беше проведена от асистента Владимир Орлов. Той ще води заниманията до завръщането на Петков от Евро `19.

Все още няма коментари

Още

350 пъти е превишението на отровите в канала към Марица

29.07.2020

2458 12
Властите подозират замърсяване с торове в Марица

28.07.2020

1037 3
Търсят се съперници за волейболните национали

12.07.2020

65

Влез или се регистрирай за да коментираш