Медия без
политическа реклама

Везенков е възстановен от травмата, но остава извън състава на "Кингс"

Българският баскетболист пропусна 22-ри пореден мач на отбора си в НБА

30 Март 2024
Туитър
Александър Везенков (вляво) бележи поредна тройка по време на пълноценната тренировка, която направи след контузията

Най-добрият баскетболист на Европа да 2023 г. Александър Везенков е напълно възстановен от контузията в десния глезен, но въпреки това остава извън състава на "Сакраменто Кингс" за неопределено време.

Новината съобщи жуналистът от Джейк Гейдън от "CBS Sacramento". Той отбеляза, че излекуваният от травмата български баскетболист е взел пълноценно участие в тренировката на "кралете" преди мача срещу "Далас", загубен със 103:107 тази нощ. Саша е показал добра форма и е демонстрерал отново отличната си далечна стрелба:

"Неговото пълноценно включване в тренировките е обнадеждаващо, но "Кингс" ще изчакат да видят как ще се чувства, за да определят неговия статут. Ако все пак получи разрешение да играе, Везенков вероятно ще бъде ограничен в минутите си на терена след дългото отсъствие", гласи информацията на "CBS Sacramento".

Мачът срещу "Далас" бе 22-ият пореден, в който българското крило на "Сакраменто" не влиза в игра. 28-годишният българин стъпи накриво и изкълчи десния си глезен в началото на февруари, като разтегна връзки и се наложи да отсъства от тренировките на отбора. Първоначално бе определено, че той ще се възстановява 4-6 седмици, но лечението му се забави.

"Сакраменто Кингс" в момента заема 8-ото място в Западната конференция на НБА (последното, класиращо за плейофите) с актив от 42 победи и 31 загуби, като е в серия от две поредни поражения.

Ключови думи:

НБА, Александър Везенков

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?