Медия без
политическа реклама

Николов стана MVP на "Лубе" за 6-и път през сезона

13 Февр. 2024
Александър Николов спасява отклонена от блокадата топка пред погледа на либерото Фабио Балазо при победата на "Лубе" в 22-рия кръг на Суперлега.
Lega Volley
Александър Николов спасява отклонена от блокадата топка пред погледа на либерото Фабио Балазо при победата на "Лубе" в 22-рия кръг на Суперлега.

Българският национал Александър Николов изведе италианския вицешампион "Кучине Лубе" (Чивитанова) до 13-а победа в редовния сезон на Суперлега. В мач от 18-ия кръг на първенството воденият от новия селекционер на мъжкия ни А отбор Джанлоренцо Бленджини клуб обърна като гост "Джойела Призма" (Таранто) с 3:1 (-23, 22, 22, 28) в неговата зала "Мадзола".

20-годишният Алекс допринесе с 15 т. (2 аса, 1 блок) за успеха и въпреки че беше втори по резултатност за тима си, за пореден път беше избран за най-полезен играч (MVP) в мача. С по 16 т. за победата завършиха Адис Лагумджия (2 аса, 1 блок) и Матия Ботоло (1 ас, 1 блок).

За българския посрещач това е общо шеста награда за MVP на двубоя през сезона. Освен това Николов беше избран за най-полезен играч на месеца в цялата лига през декември.

Топреализатор в снощната среща стана лидерът на "Таранто" Филипо Ланца с 18 т. (1 ас, 1 блок). Хосе Мигел Гутиерес добави 15 т. (1 ас), а Лоренцо Сала приключи с 12 т. (2 аса) за домакините.

"Лубе" е на четвърто място във временното класиране с актив от 35 т. (13-5). Лидер е шампионът "Итас Диатек" (Тренто) с 49 т. (17-1). Именно трентинци са следващият съперник на Александър Николов и компания - на 14 февруари (сряда).

#SuperLega #credembanca Gioiella Prisma Taranto vs. Cucine Lube Civitanova - Superlega Credem Banca VBTV Match Highlights
Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата