Медия без
политическа реклама

Легендарен футболист се връща в управата на "Локо" (Пд)

Клубът ще свие бюджета и ще се ориентира към привличане на млади и евтини играчи

03 Яну. 2024
Чавдар Цветков отново ще поеме ролята на съветник на собственика на "Локомотив" (Пд) Христо Крушарски.
Булфото
Чавдар Цветков отново ще поеме ролята на съветник на собственика на "Локомотив" (Пд) Христо Крушарски.

Завърналият се като собственик на "Локомотив" (Пд) Христо Крушарски отново ще привлече за свой съветник легендарния бивш футболист на "Славия" и националния отбор Чавдар Цветков, съобщи BgDerby. 70-годишният Цветков изпълняваше тази функция и при предишния престой на бизнесмена начело на пловдивския клуб.

След това Крушарски остана с миноритарен дял, а заменилият го като основен акционер Адам Сотков подмени управата на "Локомотив". Преди около месец обаче стана ясно, че Сотков се оттегля от управлението и Крушарски ще разполага с 98% от акциите.

Христо Крушарски отново е едноличен собственик на мажоритарния пакет акции в "Локомотив" (Пд). Преди година бизнесменът прехвърли половината си дялове на Адам Сотков и двамата станаха основни акционери.

В самия край на миналата година, на 30 декември, Христо Крушарски имаше среща с феновете, на което потвърди, че Сотков вече няма нищо общо с клуба и допълни, че "Локомотив" ще продължи да функционира нормално, но бюджетът ще бъде свит.

Предвижда се зимната подготовка на отбора да премине единствено в Пловдив. Ще се разчита на млади играчи от школата, ще се търсят също по-евтини попълнения, основно от Втора и Трета лига. "Локомотив" също така няма да спира основните си играчи, ако към тях има оферти, за да може да осигури постъпления за клубния бюджет.

Първи изходящ трансфер е пред финализиране. Голмайсторът на тима от началото на сезона Джовани (7 попадения) ще бъде продаден на китайския втородивизионен "Гуанкси Пингуо Халиао". Сделката е договорена, като остава само 26-годишният бразилец да получи виза за Китай и да премине медицински прегледи.

След два месеца трябва да се състои общо събрание на "Локомотив", на което ще бъде избран нов управителен съвет. Сигурно е, че в ръководството ще бъде върнат и Венко Рахталиев, който е зет на Крушарски. Треньорът Александър Томаш продължава да има пълното доверие на ръководството.

Още по темата