Медия без
политическа реклама

Крушарски отново стана едноличен собственик на "Локо" (Пд)

15 Дек. 2023
Христо Крушарски отново взе едноличната власт в "Локо" (Пд)
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Христо Крушарски отново взе едноличната власт в "Локо" (Пд)

Христо Крушарски отново е едноличен собственик на мажоритарния пакет акции в "Локомотив" (Пд).

Преди година бизнесменът прехвърли половината си дялове на Адам Сотков и двамата станаха основни акционери. Днес обаче Сотков е прехвърлил пред нотариус обратно акциите си на Крушарски, който по този начин последният отново има 98% от "Локомотив".

Пред "Спортал" Сотков обяви, че остава в клуба, но с по-различна функция.

"Уважаеми локомотивци, след като се убедих във финансовата стабилност, добрата воля и нестихващата енергия на Христо Крушарски, предавам клуба в негови ръце. Но аз не се отделям ни най-малко от любимия отбор. Чрез сдружението “Дом за "Локо” ще помагам за постигането на нашата заветна цел, а именно да си имаме нов стадион. Отделно ще ми остане време за уреждане на някои маркетингови проблеми, които останаха на заден план. Например проблема с фланелките, както и друга помощ в маркетинга на клуба“, заяви Сотков пред „Спортал“.

Преди две седмици изп.-директор на "Локо" (Пд) Павел Колев и спортният шеф Илко Пиргов съобщиха за финансови проблеми в клуба. Това предизвика реакция от феновете на пловдивския тим, които призоваха двамата веднага да напуснат. Крушарски обаче отсече, че Колев и Пиргов няма да ходят никъде и остават.

В цялата неясна ситуация се появи и кечистът Мирослав Берняшев, който в САЩ се подвизава като Русев. Той е един от запалените фенове на "Локо" (Пд) и обяви, че иска да закупи любимия си тим с помощта на свои заможни приятели, затова търсеше среща с настоящото ракъводство, с което да преговаря за сделката.

Още по темата