Медия без
политическа реклама

Ивет Горанова също получи джип от федерацията по борба

Олимпийската шампионка по карате не скри, че е останала много изненадана от решението на Гриша Ганчев

29 Септ. 2021
Бронзовите медалистки в борбата от Токио 2020 Ивелина Николова (вляво) и Тайбе Юсеин (в средата), както и олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова позират пред джиповете, които получиха като награда за представянето си.
СПОРТАЛ
Бронзовите медалистки в борбата от Токио 2020 Ивелина Николова (вляво) и Тайбе Юсеин (в средата), както и олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова позират пред джиповете, които получиха като награда за представянето си.

Олимпийската шампионка по карате от игрите в Токио Ивет Горанова получи джип от “Българска Автомобилна Индустрия” ЕАД, официален представител на Great Wall и Haval за България. Това се случи по време на церемонията по награждаване на двете бронзови олимпийски медалистки в борбата - Тайбе Юсеин и Евелина Николова, които също се сдобиха с луксозни високопроходими автомобили "Хавал".

От вторник се знаеше, че един от основните спонсори на борбата у нас - Гриша Ганчев, е приготвил награда и за Горанова, но тогава не бе обявено каква. Не стана ясно и защо в такъв случай е пропусната олимпийската шампионка в друг боен спорт (бокс) - Стойка Кръстева.

Българската федерация по борба (БФБ) ще награди двете бронзови олимпийски медалистки - Тайбе Юсеин и Евелина Николова, с автомобили.

"Не съм очаквала, изключително съм изненадана от наградата на г-н Гриша Ганчев, много искам да му благодаря. Пожелавам на Българската федерация по борба още по-големи успехи. Сега ми предстои световно първенство, ще е по-трудно, но и аз се чувствам добре подготвена. Вчера слязох от Белмекен, не съм излязла от форма и съм двойно по-мотивирана за първенството в Дубай. Отивам да спечеля титлата", коментира Горанова.

На награждаването Тайбе Юсеин коментира, че е решила да си вземе почивка и това е основната причина да пропусне световното първенство в Осло (1-9 октомври). "Сега на световното в Осло няма да участвам, тъй като имах нужда и физически, и психически да си почина. Но моята почивка вече е към края си...", каза Тайбе Юсеин.

Шефът на федерацията по борба Христо Маринов призна, че на шампионата в норвежката столица надеждите отново ще са свързани с жените. "Подготовката този път беше доста по-различна, разговарял съм с треньорите. Надявам се мъжете да се реваншират и да вземат медали, но признавам, че по-големите ми надежди са свързани с жените", каза Маринов. Треньорът на женския ни национален отбор Петър Касабов допълни: "Тайбе е капитан и ще липсва - като присъствие, самочувствие и подкрепа. Тя си заслужи тази почивка. Дано събере сили за следващия цикъл, който да бъде още по-златен. Евелина е по-уверена и по-съсредоточена, отклокото преди олимпийските игри. Вижда се, че иска много повече". Самата Евелина Николова призна, че целта й е световна титла. "Имам по-голяма увереност след успеха в Токио. Чувствам се подготвена и дано взема златото този път", каза тя.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата