Медия без
политическа реклама

БФВ не бърза със смяната на Пранди, той с оставката - също

Всеки греши, решението за бъдещето ми не го взимам аз, отсече волейболният селекционер

13 Септ. 2021
CEV

Ръководството на българската федерация по волейбол (БФВ) няма да сменя селекционера на мъжкия национален отбор въпреки неизпълнената цел по време на Евро `21. В края на август - в навечерието на турнира, президентът на централата Любомир Ганев обяви Топ 6 като "задача минимум" и влизане в четворката като основна цел за "трикольорите". Селекцията на Силвано Пранди отпадна на 1/8-финалите и ще заеме място между 9-о и 16-о в крайното класиране, в зависимост от резултатите на останалите отбори, които приключат участие на тази фаза.

"Имахме по-високи цели. Не се получи. Ние като федерация направихме, каквото можахме. Подсигурихме всичко необходимо, осигурихме качествена подготовка. Другите отбори също играят и показват растеж на всеки шампионат. Важно е сега да не прибързваме с генералните решения. Нека да мине малко време от емоциите, които ни владеят сега. После да погледнем трезво на нещата. На играта на отборите ни и на резултатите. Към момента нямаме бърза работа. Нека селекционерите и на мъжете, и на жените да направят своите отчети за работата си през годината. Те ще бъдат разгледани от Треньорската комисия и обсъдени задълбочено на Управителен съвет на централата ни. Чак тогава ще се вземат решения. Преди октомври-ноември няма смисъл да се правят генерални изводи. На практика националните ни отбори имат двубои чак през май 2022 г.", обясни Ганев пред Sportal.bg.

Ако президентът на федерацията Любо Ганев прецени, че не желае вече аз да изпълнявам този ангажимент, ако ръководството на федерацията не вярва в моите методи и моята визия, тогава не представлява никакъв проблем аз да си тръгна.

Самият Пранди също даде да се разбере, че не смята да подава оставка от поста въпреки трагичните резултати на националите това лято. В началото на сезона "лъвовете" заеха предпоследното 15-о място в Лигата на нациите с 2 победи от 15 мача. Общо през 2021 г. нашите са спечелили само 5 от 21 официални срещи.

"Ако не броим мачовете от Лигата на нациите, които са съвсем друга история, основната ни цел беше европейското първенство. Като тегля чертата, няма как да сме доволни - отсече 73-годишният италианец. - Кой не греши?! Всеки, който работи, допуска грешки, но това е животът. Решението за бъдещето ми трябва да го взимам аз. Договорът ми с федерацията изтича през 2022 г. Всичко е в техни ръце. Зависи те какво ще решат."

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?