Медия без
политическа реклама

БФС оцени баталиите в неделното дерби на 22 300 лв.

По-сурово е наказанието за "Левски", но пък "ЦСКА-София" е с предупреждение за мач без публика

09 Апр. 2024
Булфото
Момент от ексцесиите по трибуните на Националния стадион по време на неделното дерби между "Левски" и "ЦСКА-София".

Общо 22 300 лв. ще трябва да платят "Левски" и "ЦСКА-София" за безобразията на част от техните фенове по време на футболното дерби в неделя. Мачът бе спечелен от "ЦСКА-София" с 2:0, но не се запомни толкова играта, колкото изстъпленията по трибуните, довели до раняването на четирима полицаи и арестуването на 28 хулигани.

Дисциплинарната комисия прецени, че по-големият дял от глобите трябва да е за "Левски" - 12 300 лв. От тях 4000 лв. за изстреляни ракети, по 3000 лв. за хвърлени опасни предмети и обидни скандирания, 2000 лв. за възпламеняване на бомбички на пистата и 300 лв. за нерегламентирано използване на факли и димки.

"ЦСКА-София" ще трябва да плати 10 000 лв., но има и по-сериозна санкция - предупреждение за лишаване от домакинство за изстреляни ракети с последствие, което струва на клуба 5000 лв. Останалите 5000 лв. от глобите са за обидни скандирания (3000 лв.) и възпламеняване на бомбички на пистата (2000 лв.). Освен това клубът е задължен да възстанови нанесените щети от феновете на трибуните. Интересното е, че "ЦСКА-София", който бе символичен гост в мача, домакинства именно на ст. "Васил Левски", докато тече реконструкцията на ст. "Българска армия".

Извън наложените тежки санкции от Дисциплинарната комисия, президентът на БФС Георги Иванов-Гонзо обяви, че планира срещи с представители на Столична община и полицията, в които да се потърси решение, което да допринесе за безопасността на зрителите за следващите възлови мачове. Една от идеите е двубоите, определени като критични, да се играят без гостуващи агитки.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?