facebook
twitter

Горещи новини

Злополучното варненско кръстовище е пропаднало до ръба на платното

Работници трескаво запушват дупки днес
8217

Трапът, който се отвори върху новото кръгово кръстовище над булевард "Васил Левски" във Варна, опира точно до автомобилното платно, стана ясно днес. Реално се е срутила тревна площ от т.нар. зелени зони по артерията. Работници днес спешно поправяха щетите. От другата страна на кръстовището също имаше хора, които се суетяха около процеп.

Пораженията по чисто новата транспортна артерия настанаха след порой, излял се във вторник вечерта. Това се случи часове след като премиерът Борисов пообиколи строителни обекти в града, и успоредно с предизборно мероприятие на ГЕРБ с негово участие във Фестивалния комплекс.

 

23

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Варна се утвърди като най-добра строителна площадка за живеене

09.10.2019

ДИЯН БОЖИДАРОВ

2353 8
Експерти искат строителство върху Дупката във Варна

08.10.2019

ДИЯН ИВАНОВ

189
Бойко Борисов пак брои успехите на властта - този път във Варна

04.10.2019

1952 30

Коментари

Krivcho

Ей, че сте и Вие.Ами то вчера Бойко предизборно откри новия гребен канал "Васил Левски" във Варна.

tatyana1

Вчера говорих с проектанта на пешеходните пасарелки(високо над платното) Каза ми, че ги е проектирал оградени и покрити, обаче ще ги изпълняват открити- за по- евтино. Така че голямата радост за пешеходци- на зима

Звън®
снимка на Звън®

Варненският чичин от снимката е същински астрален двойник на Тиквоний I Хипертоник. Има същото излъчване на виртуозен мърляч, само дето по-ошмулен от него. Навярно е бил вдигнат в ранни зори по тревога за ближе раните на кръстовището - първото в света открито от премиер. По време на снимката чичинът ловко е прегърнал парапета, така както Тиквоний гушка електората. Двете сутрешни бири и набученият в устатата фас му помагат да балансира над отворената яма на уникалното съоръжение. 

Интервал

Това бяха напълно очаквани ситуации.. при това, при 10-минутен порой. Сам съм от Варна и видях отношението към всеки дръзнал да се усъмни в полезността и изпълнението на този великолепен и евтин гербав проект. Всеки, дръзнал да изкаже мнение различно от гербавото, бе обвинен в мрънкане, хейтърство, червен трол и подобни банални клишета. Резултатите са напълно според очакванията на всеки ползващ повече от една мозъчна гънка:
- Безумно скъп проект, пълен с недомислици (предстои и допълнително оскъпяване с милиони, заради свръзката с "Девня")
- Проблеми при първия малко по-сериозен дъжд, а такива във Варна има всяка година поне по няколко.
- Никакво облекчаване на трафика в посока център<>квартали, където са и основните нужди от оптимизация. Всъщност, новите подобия на кръгови, предизвикаха очакваните нови задръствания, далеч преди да е започнал сезона.
- Нулева мисъл за пешеходци и велосипедисти, което ще доведе до множество нарушения и вероятно произшествия с летален изход.
Всичко това е на база лични наблюдения и участие в трафика. Разбира се, очакване за качеството и смисъла на изпълнение, което бе напълно оправдано, при това на достойна цена. Мнението ми и в началото беше - целта е усвояването на едни пари, а не реални ползи от проекта.

sega_reader

Гарантирано от герб !

Построено от пеевски.

/Заб.авт.-Малките букви мои./

Stern

Реално се е срутила тревна площ от т.нар. зелени зони по артерията.

Ето защо вместо озеленяване, бетонираха разделителната ивица на "Левски". Предвидили са.

mr_self_destruct

Чесъни. В сухата река не стават такива неща.

kaltinkov

няма и как да стават, не случайно е суха реката... и не случайно баш Бахура там се е намърдал - на сушина... нит' глобално затопляне го лови, нит' наводнения и порои, нито кръстовища пропадат 💩

kaltinkov

Обаче са бачкали цела нощ... гледай кво нещо е начи животворното присъствие на бай Х@й - рано сабахлем е а вече са махнали стълба, избацали са кофражче и нова шахта с капак ...

Да видим при следващия дъждец какво ще отплува.

Джиджи

какво ще отплува

Най–точната възможна думичка! 👍👏👌

Invisible

   Не го разбират строителството гербаджииите.

   Унесени в тънки сметки от къде повече да откраднат, не проумяват, че построеното все пак трябва да се използва.

   Но за тераса с асансьор се сещат.

Тъмно пиво

Мутромилиционери, сър!

 А трябваше да се учат как се правят пътища от БСП-арите. Батко и братко например са достойни учители по това как да не открадне нито една стотинка от който и да е проект. 

 Затова - Долу ГЕРБ!

 Да идват Батко и Братко!

9101

Не бъдете толкова критични, при строителството винаги може да излязат пропуски. Въпросът е след това да се оправят. 

Johnny2965

Да сте видели подобни пропуски някъде на запад от Калотина?

SvSophia
снимка на SvSophia

Добре, че проектантите и строителите например на АЕЦ “Козлодуй” навремето не са имали възможност да се запознаят с подобни размисли.

вила

Тогава  я нямало практиката на герп.

Интервал

9101, напротив, за конкретните проблеми, както и за следващите, които скоро ще се изяснят, масово се пишеше в коментарите още в началото. Пишеха хора, които нямаха претенции да са специалисти, но наблюдаващи и мислещи. Имаше си и съвсем логични аргументи, които не са били взети под внимание от проектанти и изпълнители. Не е нормално "експертите", проектирали и строили тази скъпа недомислица, да не могат да предвидят тези неща. Не се е случило нищо неочаквано или трудно предвидимо, за да има търпимост към подобни пропуски. Те говорят единствено за алчност и некомпетентност на възложители и изпълнители. Особено при тази цена. Защитаването на тази некомпетентност говори за други неща, за които всеки също лесно може да се досети. Пробвай и ти. :)

SvSophia 👍

sneaky_humanoid

It's not a bug, it's a feature 😂

keen_

Дъждът, който го е предизвикал това, е бил костинбродски.

Wolf ACE

Малко ми липсва някой от амбразурата да разясни гениалната идея, скрита зад пропадането, като част от предвиденото по многомилионния проект...

А, да! И трябваше поне един капак на шахта от "лят камък", за 50000 лева, да монтират - тогава нямаше да има никакъв проблем и никакви пропадания!

Sneaky 👍

 

Пръча
некои тавагишчи изглежда забравят от къде са и къде живеят - кочина е ключовата дума
пенка пенева

Гонят ма мамо,  стигат ма на бир парче кръстовище у ВАРНА(ПРИСТАНИЩЕТО НА ТЪРГОВИЩЕ) млади герберасти!

Гарван Гарванов
снимка на Гарван Гарванов

Ама то ще стане много хубаво,  след няколко ремонта,  не знаете ли!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×