Медия без
политическа реклама

ВСС върна на работа Пламен Георгиев в спецпрокуратурата

Миналата седмица той подаде оставка като председател на антикорупционната комисия

05 Авг. 2019Обновена
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно и без дебат възстанови на работа в Специализираната прокуратура Пламен Георгиев. Той подаде молба за възстановяване в прокуратурата веднага след като миналата сряда хвърли оставка като шеф на антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Заявлението на Георгиев беше единствената точка в дневния ред на прокурорската колегия, която днес заседава извънредно.

Георгиев не е работил като прокурор от 2011 г., когато стана заместник-министър на правосъдието, а след това беше избран за шеф на комисията за конфискация. Очаква се прокурорската колегия на съвета да възстанови Георгиев без проблем и без да обсъжда има ли морални качества, да се върне в съдебната власт след скандала.

Пред медиите след оставката си Георгиев се описа като невинна жертва на медиен натиск, организиран от неназовани "олигарси", и се оплака, че се опасява за сигурността на семейството си, тъй като получавал заплахи. "Отдавна взех решението, но изчаквах, защото не можех да си позволя да подам оставката, преди да излезе, че аз съм един чист човек", обяви Георгиев в кулоарите на парламента. Той се похвали, че НАП не е установила нито стотинка разминаване в доходите му. Името на Георгиев беше замесено в скандала с апартаментите, след като излезе информация за негов тризонет с обширна тераса с барбекю и сауна, за която шефът на КПКОНПИ обясняваше, че е обща част, макар достъп до нея да има само той.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?