facebook
twitter

Горещи новини

Руското разузнаване: Западът се опитва да скара Русия и Китай

Те похарчиха милиарди долари в подкрепа на опозиционни бойци в Сирия, добавя Сергей Наришкин
3030
БГНЕС архив

Западът е похарчил милиарди долари в подкрепа на опозиционни бойци в Сирия. Това е заявил шефът на руската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин, цитиран от Интерфакс и БНР.

„В Сирия в подкрепа на отрядите на въоръжената опозиция са похарчени милиарди долари, но западните страни така и не успяха да отделят умерените формирования от терористичния Фронт „Ан Нусра“, заявил Наришкин в Уфа на международна конференция, организирана от Съвета за сигурност на Русия, добавя Националното радио.

„Сега тези екстремисти, спасявайки се от ударите на правителствените сирийски войски, започват да наводняват европейските градове“, допълни той. Според него опитите на западни страни да се заиграват с терористични групировки в Сирия и Ирак са „изключително опасни“.

„СВР има данни за планове на Запада за кибератаки срещу инфраструктура на Русия“, посочи още шефът на спецслужбата. 

Той обвини западните държави, че използват методи на хибридна война, за да попречат на развитието на стратегическото сътрудничество между Русия и Китай. 

Ключови думи:

наришкин, Сирия, запад, Китай, уфа
35

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Китай прие спорен закон за Хонконг

28.05.2020

153 3
Китай призна, че има 3 живи коронавирусни щама от прилепи

26.05.2020

Обновена

8400 65
Китай отчита 90% ръст на съдебните дела за корупция

26.05.2020

301 13

Коментари

Страници

ЗИП
снимка на ЗИП

Прекрасно е, че най-сетне руския елит почна стриктно да се придържа към тезисите на тов. ЗИП за "КитРус" !

 

Разбра, че основния враг на Русия е Запада а основния приятел е новата свръхдържава Китай.

 

Виждам, че тов. Наришкин ясно дава да се разбере, че Идлиб ще бъде заличен от лицето на земята и всички терористи там ще бъдат унищожени.

 

Който има уши да слуша нека слуша....

 

:)

ЗИП
снимка на ЗИП

Апропо във Великобритания комично плачат от руските килимни бомбардировки срещу Идлиб.

 

Дори имат и проблеми с граматиката...

 

https://pbs.twimg.com/media/D9HVXiOWwAAjao2.jpg:small

 

:))

HerrSpeck

 Абе не знам кой има най-голям интерес евтиния природен газ от Близкия изток да не стигне до Европа

bay Dragan

Как разбра , че е евтин? Давай цена !

dissidentbg

Бяха започнали да строят газопровод в Близкият изток, но местните го взривяваха няколко пъти, докато не се отказаха от строежа. Всичко това бе ПРЕДИ война в Сирия.

 

Арабите НЕ МОГАТ да се разберат помежду си и затова НИКОГА няма да може да бъде построен газопровод или нефтопровод, който да минава през две арабски държави.

Катар, където добиват много природен газ е на нож със Сауди Арабия. От Катар до Гърция е по-близо отколкото от находището в Русия до Германия и газопрода НЯМА да минава през Сирия. Но такъв НИКОГА не може да бъде построен.

матея

 

 

 

                                 Абе не знам кой има най-голям интерес евтиния природен газ от Близкия изток да не стигне до Европа

 

 

                                    Ми който иска да търгува с втечнен през Атлантика .

ЗИП
снимка на ЗИП

Who cares за некфа Германия. Тя е геополитическо джудже с  малка територийка и не особено голямо население, без природни ресурси, ядрено оръжие и армия.

 

Голямата новина е тази, кото "внесе" Параграфа. Желанието на Китай за "военен съюз" в Азия.

 

Всичко друго е такава "мелочь" спрямо  тази фундаментална тектоника, че не си заслужава дори коментара....

 

: )

Гласът

Голямата новина е тази, кото "внесе" Параграфа. Желанието на Китай за "военен съюз" в Азия.

На каква база ще се крепи съюза - Китай ще обещае да граби природните им ресусрси, срещу обещание на другите, че ще предоставят пазара си за наводнение от китайски индустиални стоки? 

 

Освен САЩ има ли други балами, които доброволно да  са позволили на друга страна да ги колонизира икономически? Донякъде предполагам Великобритания. 

SSlavov

Западът се опитва да скара Русия и Китай

 

Трябва само да направят по-хубав сладолед от ..............

матея

Западът се опитва да скара Русия и Китай

 

 

                                 Ей тукана се замислям тез 2-3 постоянни оплаквачки на Русия за отношенията и с Китай кому ли служат ? И безвъзмездно ли ?

Лoвkия

Като как гръмкото заглавие се потвърждава от текста под него, аман от блицовщини!

И ЗИП-е, днеска е фторник, до петък ше дадат ли фира идилците, или отново ше чакаме некой друг петък напреде във времето??

Гласът

Той обвини западните държави, че използват методи на хибридна война, за да попречат на развитието на стратегическото сътрудничество между Русия и Китай. 

Уточнил ли е какво точно има предвид??

Manrico
снимка на Manrico

„Сега тези екстремисти, спасявайки се от ударите на правителствените сирийски войски, започват да наводняват европейските градове“

Екстремистите нали бяха унищожени от асадистите и въздушно-космическите войски? Няколко пъти.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

най-сетне руския елит почна стриктно да се придържа към тезисите на тов. ЗИП за "КитРус" !

 

Тралала, тралала, къщичка на колела... 

Evasion

да попречат на развитието на стратегическото сътрудничество между Русия и Китай. 

Докато Русия е суровинен придатък на Китай и купува боклуците на китайската промишленост - няма кой да скара Русия и Китай. Ако някой предложи на китайците по-евтини суровини от руснаците и по-платежоспособни пазари от руските - дружбата ще увехне мигновено...  

Кара Колю

Как се казваха ония, за които товарищ Ленин твърдеше, че са полезни?

ПГеоргиев

Екстремистите в руския сектор бяха унищожени, но тези под американска и 100+ поддръжка се отглеждаха и избуяха.

Лагерът Рукбан и териториите отвъд Ефрат, където уж кюрдите управляват, са инкубатор за "умерени" и не толкова умерени главорези.

Ма и Русия има вина. Тези бради от Алепо, Хама, Хомс, Гута трябваше да ги терминират, а не да ги изпращат на курорт в Идлиб. И сега берат плодовете на глупостта си.

Но хубавите неща стават бавно. 

ЗЛАТИЯ

Ага, в кого попали тот и терорист.

ПГеоргиев

Нет, дорогой, кто террорист, в тот и попали!

ogopogo_x3

Зле са краварчетата с идеите. Тази уйдурма да скарат Китай със СССР им свърши работа след посещението на Никсън и Кисинджър през 70-те. Даже върнаха малко и на ВИетнам заради позора си там с нападението на хунвейбините 79-а. После спретнаха нефтения дъмпинг ИСО Афганистан деплоймънта на Пършинг и БГМ92 в Европа и случиха на наивен глупак начело на СССР. Сега карат по същата методика - Китай, етнически конфликти в Кавказ Украйна и Средна Азия , цените на нефта и газта излизането от ДРСМ и ПРО и чакат пак някой като Горбачов за да дозакопае Русия. Навалнито го лансираха усърдно но той се прояви като чисто лекенце и само им смуче грантовете без изгледи да се докопа до властта...

ЗИП
снимка на ЗИП

Никфи ядове няма а има "полигон за изпробване на новите руски оръжия" !

 

Това е Идлиб в момента. Там всичко се изравнява със земята, градове призраци, където има само смърт и разрушение. До това доведе  глупостта на хората да се хванат на западните фитили за махането на "кървавия диктатор".

 

Без съмнение покрай терористите загиват и много цивилни, но винаги така става по време на война....

dissidentbg

"опозиционни бойци' "въоръжената опозиция"

 

Такова животно НЕМА. Има терористи.

SSlavov

 Западът се опитва да скара Русия и Китай

 

Наришкин дава сигнал на тов.Си да отпусне кесията , но вероятно ще е глас в пустиня - дори пандата гешенкт  ще им струва няколко милиона

 

Само със сладолед няма минат - както е казал брата  след третия салдолед : Айше шъ съ пързаляме ли  или работа шъ вършим

Туткалчев
снимка на Туткалчев

 Тези бради от Алепо, Хама, Хомс, Гута трябваше да ги терминират, а не да ги изпращат на курорт в Идлиб. И сега берат плодовете на глупостта си.

 

Нямаше как да стане. Така се бяха окопали, и то в градска среда, че трябваше да сринат до основи и Дамаск, и Алепо, и много други градове и села, за да унищожат главорезите, а това означаваше да изтрепят и цялото население. 

Същевременно фронтовата линия беше хиляди километри, като се имат предвид десетките по-малки или по-големи анклави, които трябваше да се охраняват отвсякъде. 

Така че напротив! Това беше най-ювелирната операция. Именно събирането на паяците в буркана Идлиб даде възможност за огромен напредък в освобождаването на Сирия. 

dissidentbg

По време на посещението на Си в Русия, бяха подписани огромни договори за инвестиции.

Интересно е, но журналист зададе един и същи въпрос на много руски политици и индустриалци: Не се ли опасявате, че Китай може да започне да доминира в Русия (или нещо подобно). Отговорите бяха едни и същи. Никой не се безпокоеше. Руснаците контролират положението.

 

По-горе форумец е написал голяма глупост, че Русия е суровинен придатък на Китай. Този форумец е по-добре да се запознае по-добре с това какво изнася Русия за Китай и какво внася. Ще се изненада от резултата.

SSlavov

Нещо конкретно облечено в числа и срокове 

Kurt Meyer

Много фейк новини днес. Изкукалата бабичка ли е дежурна?

First Strike

US planning ‘tactical assault’ on Iran in response to 'tanker attack' — report

 

UN sources believe that the United States is planning to carry out a “tactical assault on Iran” in response to the attack on two oil tankers in the Gulf of Oman, which it blamed Tehran for without providing credible evidence.

Diplomatic sources based at the UN’s New York headquarters told the Hebrew-language Israeli newspaper Maariv that they are assessing US plans to carry out the assault. 

The officials claimed that the Trump administration has been holding non-stop discussions involving senior military commanders and advisers to President Donald Trump since Friday, the Jerusalem Post reported.

 

The plan would be for the US to launch an aerial bombardment of an Iranian facility linked to its nuclear program, the officials claims, according to the Post. One Western diplomat reportedly said the bombing will be “massive” but “limited to a specific target.”

RT 

Sine_metu

Вт., 18/06/2019 - 11:21 (нов)

Evasion

„да попречат на развитието на стратегическото сътрудничество между Русия и Китай.“

Докато Русия е суровинен придатък на Китай и купува боклуците на китайската промишленост - няма кой да скара Русия и Китай.

 

Немате дори приблизителна представа за что иде реч.

Стратегията е за векове напред.

БАМ се строи от времето на НИВ мчк Николай Втори Кървавия. 11 икономически района на територия колкото Европа без Русия; по на север е Якутия колкото Индия. Общо, към 2 милиона души.

Руснаците 20 години с въже теглят Китай към част от един- единствен район. Китайците обаче се дърпат, било ту ърли. Още са 3 000 километра далече и първо трябвало да се позанимаят с Тибет и Вътрешна Монголия

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Общо взето, колкото по-малко Китай в Русия, толкова по-добре. 

Засега нещата са под пълен контрол. 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×