Quantcast

Медия без
политическа реклама

Руските контакти на кампанията "Тръмп" били много повече от очакваното

Най-малко 14 американци, свързани с президента са подържали връзки с поне 17 руснаци, твърди „Washington Post"

10 Дек. 2018
БГНЕС архив

Най-малко 14 души – членове на семейството, бизнес-партньор и участници в предизборната кампания на президента на САЩ Доналд Тръмп – са поддържали контакти с поне 17 руснаци почти от самото начало на кампанията през 2015 година до встъпване в длъжност, пише The Washington Post (WP), цитиран от Агенция Фокус. Американският вестник се позовава на последните междинни резултати от разследването на спецпрокурора на САЩ Робърт Мюлер. 
Контактите с руската страна са били много повече отколкото се е смятало по-рано, подчертава вестникът. „Предавали са се предложения да се строи Тръмп Тауър в Москва, поканили са съветника му в Русия за публични изявления и не веднъж са скали среща с Тръмп и помощниците му. Сега спецпрокурорът Мюлер изяснява дали това са отделни, изолирани съвпадения или са част от опит на Русия да се намеси в президентската кампания“, пише вестникът.  
Сред руските връзки WP причислява известните вече бивш сенатор Александър Торшин, председателят на Външната икономическа банка (ВИБ) Сергей Горков, прессекретарят на президента на Русия Владимир Путин Дмитрий Песков и бившият заместник министър-председател Аркадий Дворков и Мария Бутина, която е арестувана в САЩ с обвинение, че работи като чужд агент 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?