facebook
twitter

Горещи новини

Радев: Българите осъзнават, че властта има една цел – да не загуби властта

Готов съм да приема лидера на партия ГЕРБ г-н Борисов и да изслушам неговата визия за справянето с корупцията, казва още държавният глава. От Солун Борисов прие поканата
9453
БГНЕС архив

Президентът не може да иска оставки на когото и да е. В тази ситуация ще бъда на страната на гражданите. Българите ясно осъзнават, че всички действия на властта от тук нататък имат една цел – да не загубят властта. Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти, запитан за политическата ситуация в страната, предаде БГНЕС.

Всяка власт и сегашната и следващата трябва да разбере, че не може да се управлява по този начин, заяви Радев. Протестите са закономерни и основателни. Никой закон не забранява протести, подчерта той.

Готов съм да приема лидера на партия ГЕРБ г-н Борисов и да изслушам неговата визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далеч напред по темпове на икономически растеж, подчерта Радев.

Премиерът Бойко Борисов прие поканата на президента Румен Радев за среща, на която министър-председателят да представи визията си за управление, предаде само няколко часа по-късно Би Ти Ви. "Приемам поканата на президента. Надявам се, че до срещата ни държавният глава ще се запознае поне с четиригодишната ни визия за управление на кабинета, както и с доклада на Еврокомисията, и заедно да ги дискутираме!", заяви Борисов от Солун в отговор на bTV.

Иначе държавният глава отговори на критиките на управляващите, че не се е съгласил на среща с техни представители, на която да бъдат обсъдени законови промени, превърнали се в спорни за обществото, но същевременно е приел за среща лидера на БСП Корнелия Нинова, на която тя му е представила „Визия за България“. „Нека не бъркаме закон с визия. Вече много ясно поясних, че няма как президентът да обсъжда с депутати закони, които са в процес на изготвяне. Той е накрая на този процес“, категоричен бе държавният глава.

Кой е казал, че България е блато? Аз никога не съм казвал, че България е блато, а че трябва да се измъкне от блатото. Казал съм и как, обяви още Радев след тържественото събрание във Военната академия „Г.С.Раковски“ по повод празника на Сухопътни войски. „Вие би трябвало като журналисти да предавате правилно какво съм казал. Иначе стоите на страната на фалшивите новини“, заяви президентът.

През декември България не трябва да подписва пакта за миграция на ООН, коментира още Радев. „Проблемът е глобален и като такъв трябва да има пакт. Предлаганите текстове в този пакт не работят в никакъв случай в наш интерес“, заяви той. „Има клаузи, колкото и пактът да е необвързващ, които поставят на риск националния суверенитет, социалните системи и вътрешния ред“, посочи Румен Радев. „Управляващите вече се „опариха“ с Истанбулската конвенция. Явно в момента се лутат как точно да определят позицията си за пакта за миграцията на ООН“, коментира държавният глава. „Разбирам, че им е трудно, защото досега те открито навън не са изразявали някаква твърда българска позиция“, каза още президентът.

 

143

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Премиерът продължава обиколките на страната и след изборите

27.05.2019

467 5
Борисов изпълни финални предизборни шменти капели
Борисов отрича да има недекларирана къща

23.05.2019

3323 40

Коментари

Страници

Sapienti_sat

всички действия на властта от тук нататък имат една цел – да не загубят властта.

 

Той и г-н Борисов каза, че няма да иска оставката на зам. премиера си, защото ще паднело правителството. А иначе, не одобравя думите му и се извини, поне два пъти. Даже г-н Комарницки го илюстрира.

 

Знам, знам, че вече не помни! ?

тютюн

Кръвно 200/100 за уикенда.

дон Базилио
снимка на дон Базилио

боцата е под притисок

да се чува подалеку

од извор на топлина

и од дофат на деца

 

 

https://youtu.be/JQ9N-NvAQs8

Бат Бойко Борисов

Това важи ли за президентската власт ?

jaged2

Не. Радев е избран пряко от народа.

Бат Бойко Борисов

От малка част от народа. Но има власт и явно се стреми да я запази. 

Пиркс
снимка на Пиркс

Кой омлати Цецка с 60:40, другар?

Solace

Радев спечели малко над 2 млн. гласа. Около 1/3 от общото реално население (не гласоподаватели) на страната. 

За сравнение - Баце взе 1 150 хиляди гласа, патериотите - 320 хиляди - общо под 1,5 милиона. При сериозно купуване на гласове (впрегнати всички сили, предвид благата, които се изсипват върху спечелилите)... 

Бат Бойко Борисов

Ако Радев е пряко избран от народа и се води негов обединител (да не дава господ), то явно 1/3 от гласовете се води като цял народ. Само на мен ли ми звучи това ужасно смешно ?! ?

Гларyс

А, споко, не си сам - още двама трима сте такива...

Drum-Bass

Уважаемий, толкоз ли сте наведе вр8ьд устните практики, или ви го заложи а вътрешно?

Президентът Радев е избран с пряк вот. Теб, душо, кой те е избирал? Или и ти си на "мамка ви" времето?

Бавно и полека - за пьознай се с Тюрмата Му....

Пълна и тотална провалност!

Живи и здрави

аман бе

А ГЕРБ от каква част от народа са "избрани"?

кертик
снимка на кертик

Много ти къса паметта ? Не, от малка част от народа, а ОТ ПРЕОБЛАДАВАЩАТА ЧАСТ! И това стана защото суджука ни се подигра с тъпанарският си избор на кандидат на ГЕРБ. По-добре беше Трайчо Циганчето да беше посочил за кандидат. 

Президента ви бърка в анусите със сух пръст " Царят е гол". 

Гларyс

Борисов и ГЕРБ никога не са имали друг план за развитието на България, освен превръщането и в подчинена територия от феодален тип. Слушаме началниците МУ, а те съответно се правят, че не виждат как ТОЙ и бостанът МУ дерибействат над мамковината. Какви ти доходи, каква ти визия от тези гьонсурати...

Те дори не са проумели още колко ги мразят хората, толкова са самовлюбени и далеч от хорското ежедневие. Смятат, че за пореден път ще ни замажат очите с някое подаяние...

Пусто сме прекалено търпеливо племе, българите - още първия път като подаде оставка не трябваше да му разрешим да се върне обратно.

pasi

Президента Радев е на страната на народа. Бай Онуй да се стега! Чемодан-вокзал- Банкя!

SvSophia
снимка на SvSophia

Моите почитания, господин Президент!

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

да приема лидера на партия ГЕРБ г-н Борисов и да изслушам неговата визия

 

лидера на БСП Корнелия Нинова, на която тя му е представила „Визия за България“

Визионер до визионера, мила моя майно льо....

 

вила

да изслушам неговата визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далеч напред по темпове на икономически растеж, подчерта Радев.

 Някои бележки:

1Вече 10 години  у нашенско няма визия на управляващите за бъдещето,демек бокопрогноза,а всичко е Пожарникария-става белята и тогава се втурват да гасят пожара.

Премиерът визия няма и затова праща едни ментички.

2,Президентът е приел лидерът на БСП и е готов да приеме лидера на ГЕРБ.Не щял да приеме от  герп някои си там...,пък приел Нинова.Ами в ГЕРБ от ранга на Ниноива е Борисов..Ама на стиска ли му публично да отиде и да плещи за...квот се сети?

nibbler

Вчера Бай Хур плака на рамото на Кекимяна, как президента не го уважава и секи ден иска да омете ГЕРБ и ето на - днес президента вика, че подкрепял народа. А защо не подкрепяш крадливата и лъжлива герберунгелска власт, ве Радев? Защо, не разбираш ли евратлантутския си дълг? Заради това си изявление направо си плаче за импийчмънт.

баххх

Плака, ама оня не се трогнА. А И битивиту също. През цялото време показваха потната му ти... темето де.

Begemot
снимка на Begemot

Г-н Президент! ? Президентът Радев е нормален и достоен човек, мъж и офицер. На фона на останалите, Баце, Плевньо и вся остальная...направо е титан. Народът отдавна не е чувал нормална приказка, време беше.

Бат Бойко Борисов

Де юре може да е така, де-факто - никак даже.

Асол
снимка на Асол

да изслушам неговата визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далеч напред по темпове на икономически растеж, подчерта Радев.

Мноо яко кроше! Като за седмица в правителствена и пак толкова време гербав вой....?

Seawarrior

Струва ми се, че пред Радев трудно ще вървят селяко-тарикатските, дебелашки остроумия на БХ. Послушните журналисти се шашкат като новобранци пред осанката Му.

 

Интересно ще е да се проследи този разговор между различните нива на интелект и култура, ама едва ли такъв изобщо ще се случи.

 

А този с Корнела ама хич не ми е интересен, чиста загуба на време

Асол
снимка на Асол

Интересно ще е да се проследи този разговор между различните нива на интелект и култура, ама едва ли такъв изобщо ще се случи.

Някой да има спомен ТОЙ да е участвал някога  в дебати или поне диалог? ?

Seawarrior

Аз не помня, ама съм му чувал монолозите - не струват. Като на селска кръчма над червено вино и свински крачета

 

...Пардон, имаше един два диалога на запис...., тъжна работа....

nibbler

БайХур не е участвал и няма и да участва в дебат. Срещу никой. Щото всеки може да победи един неуравновесен, лъжлив и корумпиран селянин. Затова пуска разни искания за дебати между експерти. Иначе да, демокрацията е стронг и стейбъл. ГЕРБ е стейбъл щото   банкянския хедонизъмбот не ходи на дебати с други лидери, а на интервюта с кекимянчета, като 2017 когато стабилно се разплу на столче по битивиту и Кекимяна му вика "същите условия като на Корнелия Ниниова", а Ннинова я интервюираха права.

ablepsia

„Разбирам, че им е трудно, защото досега те открито навън не са изразявали някаква твърда българска позиция“

 

Ха-ха-ха! Браво!

Напоняне за "управленски" и най-вече "държавнически"  изявления от типа  "квото каже Меркел".

аман бе

Имаше и по-обобщаващи: "Квот кажат началниците."

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

„Вие би трябвало като журналисти да предавате правилно какво съм казал. Иначе стоите на страната на фалшивите новини“, заяви президентът.

Появи се конкурент на Марешки за званието "българският Тръмп".?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×