facebook
twitter

Горещи новини

Путин: Възрастни хора с лични интереси употребяват Грета Тунберг

Хората в Африка и много в Азия искат да живеят богато, като в Швеция. Но как да стане това?, пита руският президент
5659
ЕПА/БГНЕС

 

Президентът на Русия Владимир Путин коментира изказването на шведската тийнейджърка Грета Тунберг пред ООН по време на форума "Руска енергийна седмица". Той заяви, че не споделя "всеобщия възторг" към 16-годишното момиче, което опростява сложни проблеми и е употребявано от възрастни хора с лични интереси.

"Това, че млади хора, подрастващи, обръщат внимание на острите проблеми на днешния ден, включително на проблемите с околната среда, е правилно и много хубаво. Те безусловно трябва да бъдат подкрепени", каза Путин, но добави, че е достойно за осъждане, "когато някой ги използва за лични интереси".

Според руския президент идеите на Грета Тунберг биха обрекли развиващите се страни на още 20 до 30 години на бедност.

"Никой не е обяснил на Грета, че съвременният свят е сложно устроен и се променя бързо. Хората в Африка и много в Азия искат да живеят богато, като в Швеция. Но как да стане това? Като ги накараме да ползват слънчева енергия, каквато има много в Африка? Някой обяснил ли й е колко ще струва това?”, попита Путин.

Според него би трябвало да се подкрепят идеи за възобновяеми енергоизточници, но да не се забравя и за реалността. "Сигурен съм, че Грета е добро и много честно момиче. Но възрастните трябва да направят всичко да не поставят деца и тийнейджъри в някои екстремни ситуации."

73

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Грета Тунберг ще се кара в Европарламента за климатичния закон

04.03.2020

2569 73
Майката на Грета Тунберг описа трудното детство на дъщеря си

23.02.2020

1304 1
Би Би Си прави документален сериал за Грета Тунберг

10.02.2020

1030 27

Коментари

Страници

Кире

Напълно прав е ?

wreckage
снимка на wreckage

?

The Rowdy American
снимка на The Rowdy American

Знаех, че е злобна кагебейска душица. Но че е и прост? Не...

Джиджи

?

Карапетров

Господи, какъв грях сме сторили, та ни наказваш така? Пощади ни, Боже!

Предводител на ...

Форумните казанлъшки понички, любители на тигани и хладилници - една душа в три тела с Владимир Владимирович. Неолиберали от целия свят - соединявайте ся.

Сократ-май

Трогнат съм от дълбоката ти любов, но няма как да й отвърна - за жалост съм хетеро.

Предводител на ...

за жалост съм хетеро.

Знаем, че съжаляваш ... 

Джиджи

Форумните казанлъшки понички

?

The Rowdy American
снимка на The Rowdy American

Не ви е тук мястото.

Белене? Колима? Бутирки?

Status Quo

Разтрежожено девойче  - готов материал за наци-зеленявите. Чиста форма на демагогия - дайте да бием таралежа с гол задник ( ама не моят ) 

Тирадите дето ги реди с вид на индивид в тежка форма на шизофрения са думи без покритие и зелендявяа  форма на безполезна пропаганда . 

von Gossinger
Той заяви, че не споделя "всеобщия възторг" към 16-годишното момиче, което опростява сложни проблеми и е употребявано от възрастни хора с лични интереси.
"Това, че млади хора, подрастващи, обръщат внимание на острите проблеми на днешния ден, включително на проблемите с околната среда, е правилно и много хубаво. Те безусловно трябва да бъдат подкрепени", каза Путин, но добави, че е достойно за осъждане, "когато някой ги използва за лични интереси".
Звучи патриотично. Да бием по лошия път на нехайството. Световният жид управлява Света и нанася поразии на човечеството най-често под формата на кемтрейли. Анатема!
inventus

Историята помни и други случаи когато възрастните са използвали невинни девици като знаме и символ за постигане на целите си. Доста често кървави. Дано това болно дете не бъде постигнато от съдбата на Жана Д Арк например.А президентът Путин е прав и това което той казва е и мнението на доста трезво мислещи хора по света и у нас.

von Gossinger
В трепетно очакване сме на БГ президентско експозе върху стиловете и методите на размразяване на планетата Земля, разработени правопропорционално от тийнейджърката Жана Дарк.
inventus

Да се отнасяш с разбиране и внимание към сложните процеси е доста по различно от първосигналното поведение на войник в атака. Не можем да отречем че президентът Путин е един от няколкото човека на планетата от чиито решения зависи дори животът на планетата.От такива хора се очаква задълбочено мислене и отговорно поведение . Мисля с това всички са съгласни.Това не е както да критикуваш и обвиняваш като в същото време не предлагаш никакви смислени решения.

Предводител на ...

Дано това болно дете не бъде постигнато от съдбата на Жана Д Арк например

Ъхъ. И на Райчо Николов.

Сгугню
снимка на Сгугню

Никой не е обяснил на Грета, че съвременният свят е сложно устроен и се променя бързо. Хората в Африка и много в Азия искат да живеят богато, като в Швеция. Но как да стане това? Като ги накараме да ползват слънчева енергия, каквато има много в Африка? Някой обяснил ли й е колко ще струва това?”

Не мога да си изкривя душата и да не призная, че Путин е прав в случая.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Хората в Африка и много в Азия искат да живеят богато, като в Швеция. Но как да стане това? Като ги накараме да ползват слънчева енергия, каквато има много в Африка? Някой обяснил ли й е колко ще струва това?”

Е, и не си ли струва инвестицията? А колко струва да поддържаме блогосъстоянието на хора като Леонид Михелсон, Вагит Алекперов , Генадий Тимченко и подобни?

Status Quo

Аман  от амбразурчици,  който удобно пропускат  плеяда от супер богати в демкрасито  ,  що тъй бе Миме ?  . 

Minderbinder
снимка на Minderbinder

бонго, все пак сред десетте най-богати хора в света няма нито един поданик на ВВП.
Засрами се.

Моите5стотинки

.... Дано това болно дете не бъде постигнато от съдбата на Жана Д Арк ....първо ни разказваха че трябва да се отнасяме към болните "обратно-резбовите" с разбиране и толерантност, след това те влязоха в управлението на редица държави и сега са по здрави от нормалните и даже манифестации (паради) си правят....второ клиентите на Карлуково и Церова Кория засега не са в управлението на държавата (а може и да са кой знае) но от най високата трибуна на ООНето ни приказват стари истини и показват на нормалните (дали има останали такива) къде им е мястото.... обществото се управлява от болни хора а ние квичим за демографски кризи, потъпкване на семейните ценности традиции и т.н.

Johnny2965

Така и не разбрах какво е разумното в предлаганите от Грета решения на климатичните проблеми?

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Така и не разбрах какво е разумното в предлаганите от Грета решения на климатичните проблеми?

Тя не е предложила решения - обвинява политиците, че те не предлагат и не работят по прилагането на решения.

Minderbinder
снимка на Minderbinder

Предложила е:

- да не ядем,

- да не е*ем

- да не летим със самолет

Зарубежник
снимка на Зарубежник
Така и не разбрах какво е разумното в предлаганите от Грета решения на климатичните проблеми?
Никой не го е разбрал, но дори и водещи политици започнаха да повтарят рефрена. Щели да спасяват света, как?! Като дават пари на спасителите ли?! Егаси празноглавците.
volog2

Путин казва това, което се знае от тези, които се вълнуват по темата, и което смътно се подразбира от повечето засегнати. Примерно, когато Европа е само 9% от глобалните емисии, то очевидно и че да се върнем в каменната епоха, спадът ще е само 9% , и то при условие, че Китай(около 25%) , Америка и Индия спрат да растат. Нещо, което не обещават. Не е ли по-добре и много по-евтино да се построи още една дига в Холандия, а в Швеция да засадят праскови и кайсии, вместо да се правим на луди. Още по-смешно е положението, когато се видят българските еко проблеми, които са изцяло локални, а борбата с климатичните промени ги влошава. Вместо да произвеждаме йовтин ток на въглища от Маришния басейн, миньорите да пеят, акумулаторните печки да греят, ние произвеждаме скъп ток от биомаса, когато не става дума за ачик боклуци, а хората се отопляват на дърва и гуми. И смог и смрад. 

volog2

Чак когато Грета спомена, че щяла да съди правителствата на Франция и Германия, изведнъж възрастните около нея се отдръпнаха, и я позаглушиха в това направление

Джиджи

E, тва не съм го чула ... ?

volog2

Пък и оплакванията на най-противната бизнес група в България (след тази на охранителите, но те предпочитат тишината) - тази на хотелиерите - за късия сезон най-после би трябвало да секнат, когато и Октомври позволява да се ходи на море

Зарубежник
снимка на Зарубежник
Не че преди години не са се писали глупости, но с навлизането на американските електронни средства за информация, вероятността една глупост да се разпространи със скоростта на светлината е факт.

В действителност на никой политик не му дреме за подобни ексцентрични сказки.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш