Медия без
политическа реклама

Путин: Слагаме и най-новите си оръжия на бойно дежурство

По думите на руския президент ставало дума за "хиперзвуково, лазерно и друго съвременно оръжие, което засега другите страни не притежават"

07 Ноем. 2019
EПА/БГНЕС

Русия възнамерява да увеличава отбранителния си потенциал, като поставя на бойно дежурство най-съвременните си оръжия. Това заяви руският президент Владимир Путин на тържествена церемония в Кремъл, на която се срещна с новоназначени на висши командни длъжности офицери и прокурори, предава БНР.

В словото си Владимир Путин посочил, че главното задължение на хората с пагони е да защитят Русия и нейните граждани от външните и вътрешните заплахи, ясно да прогнозират потенциалните предизвикателства и рискове и последователно да усъвършенстват работата си: "Става дума преди всичко за развитието на въоръжените сили. Нашата армия и флот доказаха готовността си да поставят на бойно дежурство системи на хиперзвуково, лазерно и друго съвременно оръжие, което засега другите страни не притежават", заявил Путин.

Той уточнил, че това не е повод за заплахи към когото и да било, разказва още Националното радио. "Напротив. Готови сме да направим всичко, което зависи от нас, за да подтикнем процеса на разоръжаване с оглед на нашите най-нови оръжейни системи, чиято единствена задача е гарантирането на безопасността с оглед на растящите заплахи спрямо нас", казал Путин.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата