facebook
twitter

Горещи новини

Пентагонът се притесни и от покупката на С-400 от Индия

Делхи сключи сделка за ракетните комплекси още през 2018 г., Вашингтон плаши и тях със санкции
7404
EПА/БГНЕС архив

 Началникът на Индо-Тихоокеанското командване на САЩ Филип Дейвидсън определи като проблем придобиването на руски зенитно-ракетни системи (ЗРС) С-400 от Индия. Той направи това изявление на ежегодния форум по сигурността в град Аспен (щата Колорадо), предава ТАСС, цитирана от Фокус.
„Индия е най-големият купувач и най-голям притежател на военно-транспортни самолети С-17 в света, извън САЩ“, отбеляза Дейвидсън, като подчерта също, че освен това Индия разполага с американски самолети P-8 Poseidon, C-130 Hercules, вертолети AH-64 Apache и други единици военна техника.
„Това помага да сближим тактическите си подходи и доктрини и ще способства развитието на нашите отношения“, подчерта той, отговаряйки на въпрос за развитието на стратегическото партньорство между Вашингтон и Ню Делхи.
„Без съмнение, стои въпросът за покупката на С-400, но ние водим диалог по този повод“, подчерта военният. „Това определено е проблем, ние продължаваме да водим диалог по въпроса, но те имат намерение да го направят“. По думите на Дейвидсън, покупката на руски ЗРС е неизгодна за Индия, защото американското оборудване е „се проявява много по-добре в контекста на съвместимостта и взаимозаменяемостта“.
ТАСС припомня, че Ню Делхи обяви намерението си да купи ЗРС С-400 още през 2015 година. Договорът за продажба на системата на стойност 5,43 милиарда долара бе подписан по време на визитата на руския президент Владимир Путин в Индия през 2018 г.. Това предизвика сериозното недоволство на Вашингтон, който заплашва с въвеждане на санкции срещу страните, които купуват от Русия оръжие и военна техника. Но Индия настоява, че няма намерение да се отказва от руските С-400.
 

67

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Русия ще гласува на 1 юли конституционните реформи

01.06.2020

328 20
САЩ обвини Русия за фалшиви либийски банкноти за 1,1 млрд.долара

31.05.2020

1127 6
Банов за ритона: Русия ни прави провокации, че Божков ли няма?

29.05.2020

7344 29

Коментари

Страници

SSlavov

Хамериканците нямат шанс. Сделката ще се плаща с кредит за 50 години в рупии  и индийците ще избират какво да се купува с техните пари .

mini96

 Нали нищо не струваха,ама някой като купи и партнерите треска ги втриса!Само ние като най-големи гяволи си купихме нещо за много пари дето евентуално ще го видим след няколко години!

IvanM

Пентагонът се притесни

 

Умилително чувствителни и слабонервни. Тези военно ведомство ли са или пансион за благородни девици?

DeOjeda
снимка на DeOjeda

Заглавието е на редакцията. В речника на Пентагона няма глагол  "притеснявам се".

mi6osp.

Хъм, на опашката от чакащи  за С-400 са вече двайсет държави.  

Американският военнопромишлен комплекс завижда. 

Но няма какво да предложи като конкурент. 

 

 

 

mitkomm

Добре де, защо като купиш нещо от друга страна различна от САЩ ще има санкции?само от САЩ ли трябва да се купува?Е ние в това отношение сме добре- няма значение какво купуваме и на какви пари, но от САЩ, за нас няма да има санкции- олекна ми!

 

DeOjeda
снимка на DeOjeda

само от САЩ ли трябва да се купува?

Да. 

маркос

 

 

 

                         Хамериканците нямат шанс. Сделката ще се плаща с кредит за 50 години в рупии  и индийците ще избират какво да се купува с техните пари .

 

 

                                       Ма ти нали викаше че нищо не стрували , че израелците отдавна бърникали в тях , че не били ефективни особено при планински релеф ?  Пък хората се натискат ...

SSlavov

Не съм казвал ,че не струват , а  че е трябвало да са интегрирани в с/ма за ПВО. За евреите не съм чел да са бърникали , но в Сирия вместо руснаците  да гръмнат няколко пингвина си траят . При планински релеф е било добре да са в комплекс със самолети ,спътници , пазачи и т.д.Индия може да ги пробва в Памир с/у ефките на Пакистан - поне веднъж кюнците да са в реален конфликт , а не само в парник .Патриотите ги видяхме как се връщат към установката в Залива , а С 400 само на мултфилми . Хамериканските ВМС  плачат ,защото като ги сложат на брега са по-ефективни ,отколкото в планината .

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Следват силни пентагонски притеснения и за Виетнам, Алжир, Пакистан, Мароко, Судан, Египет, Индонезия, Ирак...
 

Притеснително. 

 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

но в Сирия вместо руснаците  да гръмнат няколко пингвина си траят

 

А защо трябва да ги гърмят? Това само в твоето въображение е наложително. 

Русия има много специална политика спрямо Израел. И ще гръмне израелски самолети само ако станат някакви форсмажорни събития. 

Всичко останало са политически игри. 

Han

С-400 е оръжие, което унищожава преди всичко не самолети, а неравнопоставеността и силовия елемент в международните отношения. Пълен автомат, който само иска разрешение да ликвидира открития нарушител, с вероятност 99,5%. Всяка държава може да си купи такъв комплекс, дори България.

 

С парите за 8-те играчки можехме да добавим към старичките ни вече С-300 от първото поколение два дивизиона С-400, с които българското небе щеше да бъде наистина сигурно.

 

Но... сега ще ги гледаме у комшиите. От които ще трябва да си купуваме и газ, след като сами се отказахме от губещия Южен поток, който глупавите турци веднага прилапаха.

Диагностик

Нещо интересно ИЗВЪН ТЕМАТА (тролове, не го четете).

 

Производителем литий-ионной батареи, из-за которой, предположительно, произошло возгорание внутри атомной глубоководной станции проекта 10831 АС-31 «Лошарик», выступает петербургская аккумуляторная компания «Ригель», пишет «Фонтанка».
К подобному выводу газета пришла, изучив сайт госзакупок. Согласно изданию, у «Ригеля» с судопроизводителями насчитывается четыре контракта, связанных с «взрывоопасными» литий-ионными аккумуляторными батареями (ЛИАБ) для субмарин. «Фонтанка» пишет, что точное число изделий петербургской компании, установленных на подлодки, засекречено, а работы по созданию ЛИАБ для глубоководных аппаратов велись около пяти лет.

Чем на самом деле занимался АС-31 «Лошарик», на котором погибли 14 моряков-подводников 9 июля «Фонтанка», ссылаясь на несколько структурно между собой не связанных источников, написала, что авария на АС-31 «Лошарик» могла произойти из-за взрыва литиевого аккумулятора.

Traktor1

Тоест ти не четеш какво внисаш ? Не е изненада ?

Purple_Haze

"Нещо интересно ИЗВЪН ТЕМАТА (не го чети)."

Military Watch: Руският МиГ-35 срещу Ф-35 на САЩ

https://pogled.info/svetoven/ruskiyat-mig-35-sresh...

В интернет се появи сравнение между руския изтребител поколение 4 ++ МиГ-35, който е възможно най-близък до пето поколение, с американския изтребител-бомбардировач пето поколение F-35. Въпреки формалната разлика в поколенията, сравнението не е в полза на „американеца“...

Споко

„Индия е най-големият купувач и най-голям притежател на военно-транспортни самолети С-17 в света, извън САЩ“, отбеляза Дейвидсън, като подчерта също, че освен това Индия разполага с американски самолети P-8 Poseidon, C-130 Hercules, вертолети AH-64 Apache и други единици военна техника. По думите на Дейвидсън, покупката на руски ЗРС е неизгодна за Индия, защото американското оборудване „се проявява много по-добре в контекста на съвместимостта и взаимозаменяемостта“.

Читателите оставаме с впечатление, че едва ли не САЩ са основен доставчик на самолети и хеликоптери за индийските ВВС. Да беше съобщил малко данни Дейвидсън.

C-17 - 10 бр.

P-8 - 8 бр.

C-130 - 11 бр.

AH-64 - 1 бр доставен май 2019, поръчката е за 22. Сделката е от 2015 г.

--------------------------------------------------------------------

Миг-21 – 112

Миг-29 – 66

Su-30 – 249

Mirage 2000 – 41

Rafale – поръчани 36

Миг-27 – 43

Sepecat Jaguar – 91

Ил 78 цистерна – 6

Ил 76 – 14

Ан 32 – 104

Dornier Do 228 – 48

И още има 

ppipi7766

Пентагонът се притесни

 

Ами да се лекуват Бе!

Американските фармацефти и психолози  да вземат мерки, ако не помага има памперси за възрастни.

 

DeOjeda
снимка на DeOjeda

Заглавието е на редакцията. В речника на Пентагона няма дума "притеснение".

Weiß

Излиза, че въоръжаването ни с ЕФ-ките силно стеснява избора на страните, които можем да нападнем. Русия и Турция ги отписваме веднага. Не е ясно сърбите дали не са се сдобили дискретно с няколко от гадните тръби. Северна не знам какво си отпада, там ще провим обратен завой. Остават Гърция и Румъния - засега. И Сан Марино.

mi6osp.

Хъм, Гърция няма да се бави много с С-400, след като Турция вече го има. 

Но ти не се безпокой, купуваме Ф-16, за да се бием през 2025 срещу С-500 .

ПГеоргиев

Само за първите четири месеца на 2019 г., Рособоронэкспорт е продал оръжия за $ 4,9 милиарда и е сключил сделки за още $ 5,2 милиарда.

Неотдавна е поставен рекорд за сделки на стойност $ 50 милиарда, като не се уточнява периода.

Основни купувачи са арабски страни, но също Индия, Виетнам, Малайзия, Индонезия, китайците.

Не е лошо като за страна, под икономически санкции.

Американците не се плашат, че С-400 или Су-30 СМЭ,няма да се интегрират с тяхното въоръжение и оборудване.

Плашат се, че този пазар, доскоро гарантиран за тях, им се изплъзва.

С разпада на соца и на  СССР, бяха загубени пазарите във Варшавския договор и арабеските.

Но сега всичко се възстановява и американските стоки срещат конкурент.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

През септември миналата година, когато Бай Тръмпет тъкмо бе заплашил Индия със санкции, ако купи С-400, Моди взе и се договори с Путин за покупки на оръжия за 12 млрд. долара:

- 5 дивизиона С-400, 

- 200 хеликоптера „Ка-226Т“ 

- атомна подводница на лизинг; 

- 4 фрегати клас "Григорович".

https://timesofindia.indiatimes.com/india/ahead-of...

 

После се договориха и за още неща: 

- преносими зенитни устройства "Игла" за 3 млрд. долара; 

- 464 танка "Т-90" за 2 млрд. 

 

https://www.armyrecognition.com/november_2018_glob...

https://www.militarynews.ru/story.asp?rid=1&nid=50...

 

 

Не знам за какво мецаят сега реднеците. Като нищо в резултат от това индийците ще купят 110 леки изтребителя МиГ-35. 

DeOjeda
снимка на DeOjeda

Не знам за какво мецаят сега реднеците. 

 Какъв е този глагол? Какво значи? Бихте ли го спрегнали:

Аз.....

Ти.....

Той....

Ние....

Вие...

Те....

 

Мерси.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Недей да мецаеш, партнер. 

Be happy! 

DeOjeda
снимка на DeOjeda

 

Мецаят, мецаеш - да екстраполираме, тогаз:

 

Аз мецая

Ти мецаеш

Той мецае

Ние мецаем

Вие мецаете

Те мецаят.

 

Мерси.

P.S. Защо ми се пишеш партньор? В какво сме партньори? Не те познавам.

 

bobone

***

Traktor1

Интимни партньори иди да мецаш другаде,тука не си вървежен :) 

бастун

Всъщност руснаците също играят хитро с тия С-400 :  продават един общо взето морално остарял, с вече остарели технологии противовъздушен комплекс на изключително високи цени. При това С-400 на практика е със силно ограничена ефективност сам по себе си и се нуждае от много допълнителни средства както радиолокационни, така и разузнавателно-радиотехнически, но най-вече от зенитни системи за самозащита с малък радиус на действие. Или казано по друг начин - С-400 е ефективен само като част от сложна ешелонирана система за ПВО. Да, може да порази "невидимите за радарите" Б-2 или Ф-22 от 200 км, но на практика никой няма да изпрати самолети да атакуват по този начин.

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Това е точно така. Ефективността на С 400 силно нараства с увеличаване на дивизионите /не е линейна зависимост/ , наличие на всички радари , които вървят с комплекса , тактически комплекси като "Панцир" за защита на самите С 400 , интеграция с по-стари комплекси като С 300 и С 200 и т.н. Те именно за това се кефят сега руснаците ! Щото правят "пробив" на турския оръжеен пазар. Нахендрят на турците една система , която тепърва трябва да се надгражда , разширява , усъвършенства... и то с руски компонети ! Безумна глупост са изказванията /уж от турски ръководители ?/ че Турция щяла да купи и "Пейтриът" да "умилостиви САЩ" ... Не че Ердоган не би направил това , но от военна гледна точка , както и от финансова - пълна глупост ! Реджеб блъфира да си вдигне цената , но изглежда Пентагона са бесни. Блъфа не минава и Ф 35 няма да има за Анкара. Разломът между Турция и САЩ е факт. В глобално отношение може би това е един полезен разлом. Конкретно за нас в България , това е един много опасен развой...
Байпас

Индийците са шантави, нямат си експерт "Бастун", та затова са се минали!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×