facebook
twitter

Горещи новини

Капитанът на "Черно море" призна за разпита с полиграф

Изкараха резултатите 10 дни по-късно и ни изгониха без обяснение, заяви Георги Илиев
1594
БГНЕС

Доскорошният капитан "Черно море" за първи път призна публично, че той и останалите футболисти на варненския клуб са били тествани с детектор на лъжата. На 24 май, преди последния мач за сезона - срещу "Лудогорец", Илиев и още петима от тима бяха извадени от състава, а "Черно море" падна с 1:4, което донесе осмата поредна титла на разградския клуб.

Впоследствие се разбра, че ръководството на "моряците" е подложило въпросните играчи на разпит пред полиграф заради мача с "ЦСКА-София", загубен с 1:3 на 4 май във Варна. Разбра се също, че после шестимата освободени от клуба -  Георги Илиев, вратарите Георги Китанов и Иван Дюлгеров, защитниците Пламен Димов и Виктор Генев и Петър Витанов, са отишли доброволно на втори тест, в частна фирма, който ги оневинява, но пък графиките на шестимата там са подозрително еднакви

"Сега" няколко пъти се опита да получи официална позиция от "Черно море" по случая. От пресслужбата един единствен път отговориха на телефонните обаждания и дадоха уверение, че ще има позиция от клуба, след което последва само мълчание, което подсили подозренията, че от Варна опитват да потулят случая. От БФС също упорито мълчат по въпроса.

Днес Георги Илиев разказа своята гледна точка по скандала пред "Дарик" радио:

"Минаха 20 дни от събитията около мача в Разград. Няма час да не мисля за това. Мина толкова много време, но не ми е по-леко. Всичко започна след мача с "Левски" (1:5 в София), когато ни попитаха дали да се взима детектор, имаха съмнения за нещо. Аз като капитан казах, че няма какво да крием и ще се явим. Непосредствено преди мача с "Лудогорец", ни повикаха 6 човека, показаха лист, на който пишеше че сме излъгали. Сериозно ви казвам, помислих, че това е скрита камера. В един момент осъзнах, че шефовете са сериозни, не можех да повярвам. Поисках обяснение - какво, как, защо, къде е грешката? Аз видях един бял лист с един въпрос и един отговор. Той беше "Не" от моя страна и пишеше - "Лъжа".

Не ми обясниха нищо. Договорът ми така и така изтичаше и взехме решение да се разделим. Трябва да си глупак, за да помислиш, че след тези години, тези моменти и емоции на "Тича", аз ще направя такова нещо. Дълбоко унизен и омерзен съм, да ми лепнат това петно...

Никой не даде обяснение на тези клюки, много глупости се изписаха. Болно ми е за феновете, които повярваха на това. Как аз ще продам този отбор? Не съм долен и безскрупулен тип. Но явно има хора, за които това няма значение. Съсипват животи и съдби. Защо никой не излиза да каже какво се е случило, нали имаха доказателства, къде са? 

Бях шокиран и поисках нов детектор. Шефовете не се съгласиха, след което аз и другите момчета намерихме частна софийска фирма и се явихме доброволно. Резултатите от първия детектор бяха направени след мача с "Левски", а ги изкараха 10 дни по-късно, не зная защо толкова късно. На втория полиграф, който направихме сами, резултатите излязоха за няколко часа. Защо е така - не зная, отговорете си вие.

Аз не съм човек, който ще клекне пред лъжите. Искам да изчистя името си, най-вече пред феновете във Варна, защото в момента са разделени. Получих и доста подкрепа, дори и предложение от четири отбора, което показва, че футболните хора ми вярват. Аз няма да спра. Ако ми бяха казали: "Жоре, стар си", щях да окача бутоните. Но аз заради такива лъжи няма да се откажа."

 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

България победи на футбол след 400 дни

17.11.2019

15
Юношите се доближиха до европейско първенство

18.11.2019

1
Младежките национали завършиха 3:3 със "Славия"

18.11.2019

2

Коментари

Force

Заглавието подвежда и вменява вина и едва ли не закъсняло разкаяние. Което, определено не е така, ако се прочете статията. Доколкото си спомням Г.Илиев не е отричал за полиграфа. Ако са го питали, де. Това - първо.

Второ - оказва се, че е бил правен след мача с Левски, но в определени медии(дали е изненада чии са?) се разтръби, че ЦСКА бил в основата на "покварата". Въпросът е защо?

Трето и може би основно - някой да е чул позицията на ТИМ-аджиите?Да не се окаже впоследствие еднa класическа постановка на същите тези медии? 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×