facebook
twitter

Горещи новини

Кандидатите за US визи ще бъдат проучвани за финансова независимост

489
Фейсбук

Департаментът по вътрешна сигурност на Съединените щати обяви, че ще започне да проучва доходите на кандидати за постоянни и временни американски визи, за да реши дали ще им бъде разрешено да влязат в САЩ.

Новото имиграционно правило означава, че кандидатите ще се считат за неподходящи, ако някога са кандидатствали за социални помощи, за купони за храна, за обществено жилище или дори за правителствената здравна програма Medicaid. И ще бъдат отнемани зелените карти на много имигранти, които използват федералната или щатска програма за подпомагане на хората с ниски доходи.

В решението, публикувано във Федералния регистър, се казва, че кандидатите трябва да бъдат "финансово независими" и "да не зависят от публичните ресурси", а от "собствените си възможности".

Изпълняващият длъжността ръководител на Службата за гражданство и имиграция на САЩ Кен Кучинели заяви пред телевизия Fox News, че "финансовата независимост" е "стара американска ценност".

Изпълнението на нова политиката относно издаването на американски визи ще започне на 15 октомври. Няма да се прилага за американски граждани, но може да засегне имигранти, имащи роднинска връзка с вече получили гражданство. Имигрантите са малък процент от получаващите помощи. Всъщност мнозина от тях не отговарят на критериите именно заради имиграционния им статут.

Ключови думи:

САЩ, визи, Зелена карта
4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов сам предложил Варна да стане военен център
Путин предложи на САЩ да удължат Договора за ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия

05.12.2019

815 3
Иран тайно прехвърлял ракети в Ирак

06.12.2019

121

Коментари

JollyRoger's

Ясно. Тъкмо за местните избори визите ще (про)паднат. Пак. От Нашингтон ще Му връщат работна ръка за автомобилния “клъстер“...

Хулиган

Ха сега да видим, кой ги е приказвал лошите неща за американските ценности...

http://www.drago.info/index.php/2017/12/30/usa-viz...

paragraph39

АХАааа!?

Значи, право да получат входни визи за САЩ ще имат само НЕбедните бежанци и имигранти?!

И парите им да са, или да бъдат прехвърлени, в сащските частни/май държавни там няма?!/ банки ли?!

“Let's make America great again!"

paragraph39

The Times: Имигрантите в САЩ може да загубят правото на пребиваване, ако претендират за социални помощи

Това предвиждат промените в правилата, обявени от държавния глава на САЩ Доналд Тръмп, съобщава британският национален ежедневник The Times.
Критиците твърдят, че новите правила противоречат на обещанието, написано на емблематичната Статуя на свободата: „Дайте ми вашите уморени, бедни, вашите потиснати маси, жадуващи за глътка въздух, злочестите отхвърлени от вашите брегове. Пратете ми бездомните, подхвърляни от бурята, аз вдигам факела до златната врата"...

13 Август 2019

Влез или се регистрирай за да коментираш

×