Медия без
политическа реклама

Германия и Франция обявиха за незаконни изборите в Донбас

Вотът е в противоречие с минските съглашения, с декларацията на "норманската четворка ", със стандартите на ОССЕ и с украинското законодателство, твърдят Меркел и Макрон

12 Ноем. 2018
www.2000.ua

Ангела Меркел и Еманюел Макрон обявиха, че тъй наречените избори в самопровъзгласилите се "Донецка народна република (ДНР)" и "Луганска народна република (ЛНР)" са в противоречие с минските съглашения, с декларацията на "норманската четворка ", със стандартите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и с украинското законодателство, предава Фокус като се позовава на  украинската телеграфна агенция УНИАН и германското Deutsche Welle.
Те заявиха това след срещата си с президента на Украйна Петро Порошенко в Париж в неделя. "Така наречените избори подкопават териториалната цялост и суверенитет на Укарйна“, обявиха двамата европейски лидери и подчертаха, че те противоречат не само на договореностите, постигнати в беларуската столица Минск, но и на подписаната през февруари 2015 година декларация от държавните и правителствените глави на страните от т. нар. „нормандски формат“ Украйна, Русия, Германия и Франция.

Последвайте ни и в google news бутон