facebook
twitter

Горещи новини

ЕК разследва законни ли са субсидиите, обещавани на "Фолксваген"

787
БГНЕС

 

Европейската комисия е започнала щателна проверка на сделката, до която са стигнали германският автоконцерн "Фолксваген" и Турция за построяването на нов завод, съобщи БНР.

Въпреки че германската компания обяви, че засега замразява проекта си заради бойните действия на турската армия в Сирия, еврокомисарката по конкурентоспособността Маргрет Вестагер поиска детайли от Анкара за подготвяната сделка. 

Предмет на разследване е преди всичко обещаната от Турция държавна субсидия за построяването на завода в размер на 400 милиона евро. Тази сума многократно надхвърля горната граница, допустима при държавни субсидии в страни от ЕС.

Турция не е в ЕС, но има подписан договор за митнически съюз и това я задължава да спазва някои основни европравила. Анкара е била длъжна да информира Брюксел, че се готви да предостави огромна помощ на компания от държава - членка на ЕС, но не го е сторила. 

Въпроси в Брюксел събужда и обещанието на турската държава, че всяка година ще купува определен брой фолксвагени за администрацията си. Това би било втора държавна помощ за германския концерн. 

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Болните от коронавирус по света вече са над милион

02.04.2020

Обновена

9440 72
Мегапоръчката на ЕК за защитни средства се оказа успешна

25.03.2020

ТАНЯ ПЕТРОВА

896 9
Борисов: Има ли надежда? Няма! Положението е "Чук и танц"!

26.03.2020

21766 105

Коментари

Доц.Трътлев

А късмет де.

nobody2

за кого?

ако тия дойдат тук, ни колите им ще струват колкото трабантче за инвалиди, ни на баба ми хурката ще стане автоматична.

е, за плевню ще е различно.

fbr65

Ха на бас, че това разследване до нищо съществено няма да доведе.

Самуил Петков

Браво на Росен!

Действа по своя си начин!

 

Той разполага с доста възможности!

 

Той е нашият политик с най-големи позиции из международните среди! .. И знае езици, и всичко ..!"Бях член на световно семейство, бях равен на всички тях. Имал съм поне 25 срещи с Обама и 30 с Меркел" . Обама и Меркел са имали мобилния ми телефон, звънели са ми за всичко - продължава той в публикуваното днес голямо интервю. - Търсели са моето мнение. Аз бях човекът, който можеше на български, на руски - с Лавров широко си говорихме, на перфектен немски и английски да дава решения.
И бях оценен. Получих огромно международно признание.

"Обама е мой близък приятел - заявява Плевнелиев. - През последния септември само за един ден ние се видяхме три пъти... Беше ме сложил на маса №2 и си говорихме дълго.
Но извън този исторически обяд вечерта Обама ме покани и на приема. И направихме тази прословута снимка, на която Обама и Мишел така здраво са ме прегърнали, че ми се е повдигнало сакото. .."Да припомним - в Белия дом ДРУГО повдигнато сако освен нашето, българското НЕ Е ИМАЛО!

Има една повдигана синя рокля , по времето на Бил Клинтън .. ама онази история е съвсем друга!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×