facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / После

Актуална антена

Трепери ли ретроградният Меркурий?

Сюита за стабилност, прокурор, почетен бизнесмен и запалянковци
2537
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Най-богатият българин Васил Божков може би към днешна дата не е най-богатият, защото разходите му нараснаха, а приходите му намаляха с тенденция към одържавяване и други удръжки. С други думи Божков принудително бе поставен в ролята на почетен бизнесмен и изгнаник в пустинята на емиграцията, но пък беше освободен неофициално от ареста в Абу Даби. Преди това обаче - на многохиляден запалянковски митинг-шествие феновете на "Левски" одюдюкаха премиера, явно защото го смятат за лично отговорен за проблемите на благодетеля на клуба - клиент на прокуратурата, беглец и колекционер с колекция в процес на похищение.

Преди кампанията срещу Божков, която върви на много видими и невидими фронтове, той издържаше "Левски" с парите от лотариите си - има две версии защо го е правил (това не са малко разходи и главоболия). Според градските легенди Бойко Борисов се обаждал на различни подходящи хора и лично им възлагал такива чувствителни ангажименти като издръжката на футболни клубове и други радости за народа. Според другата версия, която сам Божков прононсира, когато в качество на бежанец даваше интервюта по националните телевизии - по думите му той сам се обадил и поискал да му дадат "Левски". Така или иначе феновете на "Левски" се сърдят именно на премиера, а не примерно на Гешев, който е главно и най-опасно острие на атаката срещу могъщия и доскоро недосегаем бизнесмен.

По неофициален начин за задържането на Божков в Емирствата пръв съобщи главният прокурор, но за неофициалното освобождение днес се научи по други средства за комуникация. Главният прокурор не сколаса да съобщи пръв новината, защото още се разкъсва между превода на искането за екстрадиция на Божков (200 стр. на арабски) и ревизията на приватизацията (20 години шменти капели по давност) - и това се случва в минутите, когато не е на фронта на битовата престъпност или не мачка олигархически майбаси.

При цялата си медийна, обществено-каскетна и юридическа ангажираност, при всичките старания на Гешев и партньорите му, феновете на "Левски" все пак одюдюкаха не него, а премиера - и на премиера си изкарват спортната злоба и гражданската псувня. Явно поне за феновете на "Левски" не Гешев, а Борисов е факторът. 

За други обаче е обратното - в определени медии Гешев вече се представя в по-героическа и народомилна светлина - в някои вестници вече Гешев е героят, не Борисов. Много вече се изписа и за характерните прилики между ранния Борисов и текущия Гешев - знак за големи национални амбиции.

На всичките скандали, които минаха и заминаха, и почти го добутахме тоя мандат - обидно ще е левскари да свалят кабинета, защото взеха талончетата и колекцията на благодетеля им. (В тази хипотеза - Гешев става косвена причина за сваляне на правителството.)

На някой май му трепери ретроградният Меркурий - освен вода за язовирите трябва да се търси и нов спонсор на "Левски"! Те феновете събраха пари, както ги посъветва по-рано премиерът, но колко ще изкарат на волни пожертвования - те футболистите и футболните съоръжения са скъпи достояния, не природен ресурс...

Засега премиерът не дава признаци на тревога или раздразнение - в неделния ден инспектира с джипката строежа на Околовръстното, даде мъдри наставления, прасна един весел задвратник на Николай Нанков, разпореди строго разни работи и се сля с народа посредством викове към работниците - "как си бе, наборе!", "да си ми жив и здрав" и други ленинско-живковски муцунки сладки. 

Пак дойдоха тежки дни за стабилността, джипката на премиера леко забуксува в калта, но пък язовирите видяха малко бял сняг и живителен дъжд.

В.А. Серов. Ходоки у Ленина (1950, ГИМ).jpg 

"Ходоки при Ленина", Василий Серов. Ето по този начин се ходи с прошение при държавния ръководител, не с дюдюкане и нецензурна лексика!

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Левски" ще реже заплатите на звездите си наполовина

25.03.2020

229
Колев: За "Левски" ще е пагубно, ако първенството се прекрати

23.03.2020

173
Футболните клубове поискаха финансова помощ от БФС

Коментари

маргаритка2

Говори се, че в Министерството на физкултурата съществувал Фонд за борба СРЕЩУ хазартната зависимост, от която се хранел спорта.

 

Не знам, не знам.

 

Аз съм пушачка, от мен Баци храни здравеопазването.

slavabg

Не знам за ретроградния Меркурий, ама Сатурн запретна ръкави да им разлее млякото на разни боковци, каскети и булдоци  ? 

 

 

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Юпитер отдавна му прави скрита компания, а за идващото зимно слънцестоене

двамата ще се погрижат да стане много, ама много весело ):->

Джиджи

Май требе да се фнимава с изказванията. ?

 

Щото, ако двамата се погрижат на НАС да ни стане много весело,

няма как на ТЯХ да не им стане много горещо ... ???

ГАМЕНЧЕТО

Е, сега разбрах че Божков е почетен бизнесмен.

Колкото до футбола в под прикритие видях какво е във футбола.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×