Медия без
политическа реклама

Фенското шествие на "Левски" освирка и обижда Бойко Борисов

15 Февр. 2020Обновена

"Походът на ПФК "Левски"

Posted by Сега on Saturday, February 15, 2020

"Сега" излъчи на живо шествие под наслов "Левски", ти си всичко за нас".

То бе организирано от футболния клуб и Националния клуб на привържениците (НКП) на "Левски". Повече от 3000 фенове се събраха в 12 ч. пред централата на НКП на бул. "Тодор Александров" 23.

Точно в 12.40 ч. шествието потегли, като най-отпред са юноши от школата на клуба, които носят огромен транспарант с надпис "Левски", ти си всичко за нас". Още в първите минути бяха хвърлени няколко бомбички. Походът вече премина по бул. "Дондуков" и се отправи към паметника на Васил Левски.

По пътя шествието премина покрай сградата на Министерския съвет. Там феновете изоставиха песните за отбора си и започнаха да дюдюкат и освиркват, както и да скандират обидни изрази по адрес на премиера Бойко Борисов - на 28:30 мин. от видеото, или тук: 

Феновете на ”Левски” скандират бойко борисов пеерас, пеерас и бойко к*рво!

Posted by Националистически блог on Saturday, February 15, 2020

''Бoйкo Бoриcoв пe**рacт, пe**рacт''! 'Ку*вo, Бoйкo'' и още ocвирквaния оглacихa триъгълникa нa влacттa в мoмeнтa, в кoйтo хилядите "сини" "фенове" преминаваха край сградата на правителството.

Шествието продължи към паметника на Васил Левски, където се присъединиха още много фенове и ветерани на отбора. Там бе и бившият собственик на "Левски" Тодор Батков. "Ние всички сме преходни. Нашият любим клуб ще го има винаги. В живота има временни трудности, но "Левски" ще го има. Феновете са най-голямото богатство. Трябва да продължаваме да обичаме "Левски". Който с каквото може да помогне. Всичко ще е наред с този треньор. Петър Хубчев е свестен мъж, боец е. Той е предимството ни за днешния мач", заяви Батков пред Dsport.

В първата редица фенове крачеше и изпълнителният директор на клуба Павел Колев. "Хората са мирно настроени, готвим се за празник. Както бе съобщено, абсолютно мирен поход към стадиона, това е нещо нормално, хората искат да изразят любовта си към отбора. Това са дните, в които не само в България, а и целият свят ще разбере каква е разликата между "Левски" и останалите футболни клубове у нас. Тя се видя в тези 48 часа, хора, които трудно свързват двата края, дариха от парите си за "Левски". Това е уникално. В този труден момент футболният клуб ще намери загубената си идентичност и ще стане много по-силен. Със сигурност в тези времена на изпитание един от начините отборът да стане по-силен е да е на една вълна с феновете, а публиката да е многобройна. Оттук насетне мисля, че ни очакват само добри дни", коментира Колев.

След поднасянето на венци и цвета пред паметника на Васил Левски, шествието премина покрай СУ "Св. Климент Охридски", сградата на Спортната палата истигна до националния стадион "Васил Левски", където от 14.45 ч. е дербито срещу "ЦСКА-София" от футболното първенство.

Кметът Йорданка Фандъкова обяви, че ще има затрудения в движението заради шествието и дербито. "Днес, заради мача "Левски" - ЦСКА на националния стадион "Васил Левски", е въведена промяна в организацията на движението около стадиона. Възможно е и временно затруднение на движението в центъра. От 8 до 17 ч паркирането и престоят на югоизточната част от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Гурко" са забранени. Очакваме затруднения в движението в центъра заради шествие на феновете на "Левски", написа тя в профила си във "Фейсбук".

От футболния клуб и Националния клуб на привържениците (НКП) на "Левски" пък написаха преди шествието: "Обръщаме се към всички левскари, към всички обществени прослойки, към малки и големи, към всяко "синьо" сърце, което бие в името на "Левски". Елате да застанем рамо до рамо в името на любимия клуб. Това няма да е ултрас шествие! Това ще е поход в името на "Левски". Затова обръщаме внимание да не се поддавате на каквито и да е било провокации! В събота ще застанем един до друг без различия и социален статус. Ще бъдем привърженици, ветерани, юноши, служители, актьори, певци и общественици. Ще ни обединява любовта към "Левски". На този поход няма да е от значение кой си и няма да присъстваш като единица, защото ще изпълним със смисъл мотото "Един за всички, всички за "Левски". Дошло е време за пореден път да се легитимираме като "отбора на народа" и да покажем кои сме и какво можем заедно! Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест".

"Шествието преди мача с ЦСКА не е протест, а призив за обединение. Трябва да покажем колко обичаме клуба. Трябва да спрем с дребните дрязги. Призовавам колкото може повече хора да дойдат. Призовавам всички. Поканили сме и ръководството на БФС, ветерани. В този ден трябва да се говори за "Левски" с добро", коментира председателят на НКП Степан Хиндлиян пред БНТ.

Още преди обяд в центъра на София се забеляза масирано полицейско присъствие. За осигуряване на реда бяха докарани и патрулки от провинцията.  

В АКЦИЯ

След обвиненията срещу неформалния собственик на клуба Васил Божков, който бе задържан в ОАЕ, започна невиждано в историята на "Левски" обединение на фенове от България и чужбина. Те започнаха да превеждат пари по обявените сметки, да носят пари на ръка в клубната канцелария, а също така и да купуват абонаментни сезонни карти за мачовете на отбора, както и билети за мача с "ЦСКА-София".

До снощи дарените средства бяха малко повече от 120 000 лв., а мобилизацията на феновете доведе до рекорд в историята на тима по продадени абонаментни карти - повече от 3000. Отделно билети за мача с "ЦСКА-София" вече са купили близо 15 000 души, като има фенове, които купуват по повече билети и после ги подаряват на такива, които нямат финансова възможност.

В кампанията се включиха и известни лица като оперния певец Юлиян Константинов и бившия световен шампион по плуване в открити води Петър Стойчев. Абонаментни карти си купи целият баскетболен отбор на "Левски ЛУКойл".

По този начин парите, дадени от феновете, вече надхвърлиха доста обявените от изпълнителния директор минимум 143 000 лв., необходими за следващата вноска по разсроченото плащане на клубните задължения в НАП.

Що се отнася до самия мач, от "Левски" призоваха феновете да подкрепят отбора, без да стигат до крайности. "Ръководството на ПФК "Левски" призовава за подкрепа на любимия отбор на старта на пролетния полусезон на Първа професионална лига, но без прояви на агресия, насилие, расизъм и ксенофобия и използването на асоциирани с тях символи, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания и финансови санкции от БФС на нашия клуб", се казва в обръщение на клуба.

Още по темата

ОЩЕ ОТ

2 години ДАНС следила как се дават подкупи на паркинг до НС

16 Апр. 2024

И БНБ призна, че еврото се отлага

18 Апр. 2024

Падна най-старият световен рекорд в леката атлетика

15 Апр. 2024

Анафора, епифора, епанафора: мелачката в 7 клас е безмилостна

15 Апр. 2024

Корупцията в България достигна нов връх

16 Апр. 2024