Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Служебното правителство купува 10 дресирани делфина

Вежди Рашидов завладява Митрофанова на първия парламентарен ден

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

СЪВЕТСКА СУЕТА... AND ALL THAT GAS

Кабинетът на служебната ни полупрезидентска република обнародва плановете си за обновяване на въоръжението и повишаване на боеспособността на Българската армия.

Освен 10 Грипена, които вече са натовски самолети, правителството иска да купи на старо и 10 бойни делфина, обучени да пазят Кримския мост. Грипените вече са от НАТО, защото са шведски, а не съветски, а Путин принуди Швеция зорлем да се НАТОфицира. Делфините пък са уволнени от руските въоръжени сили, защото не опазиха Кримския мост и не разпознаха нещастния камион, който освен че няма общо с взрива на моста, няма общо и с България. Тоест делфините забъркаха Владимир Владимирович в класическа история тип "не комплоти, а компоти". 

Радев обаче познавал тая рота делфини много добре и знаел, че има още хляб в тях. В миналото, още в началото на военната му кариера преди да стане натовски генерал, той дори си е играл с тях, хвърлял им е зелени джапанки във водата и те му ги носели като кученца. 

Путин от своя страна искал да се отърве от делфините, защото ги подозирал и в диверсията срещу Северен поток 2. Въпреки отличната дресировка делфините не можаха да опазят и този стратегически обект, и даже май били съучастници в диверсията. 

А Радев понеже е в отлични отношения и със западните партньори, и с Путин, и с делфините му, успял да уреди сделката, така че хем Путин да се отърве от делфините диверсанти, хем да вземем делфините евтино и да диверсифицираме въоръжените сили на България. Цената на старите делфини е сензационно ниска - долу-горе колкото сме платили за Руско-турски поток. 

Делфините ще ни вършат голяма работа в Черно море, защото ще пазят Руско-турски поток, който минава по дъното на морето и е критично важен за националната ни сигурност. 

***

Възникнаха подозрения, че тия делфини са малко съмнителни - сякаш като троянски бозайници идват в натовската ни акватория. В отговор на тези подозрения президентът и главнокомандващ пилот на РБ Радев заяви:

"Еееее, айде сега, доверие ли си нямаме? Не всичко е такова, каквото изглежда, не всичко, което хвърчи, е Грипен. Ако едно същество изглежда като Чебурашка, говори като Чебурашка и мърда уши като Чебурашка, това не значи непременно, че е Чебурашка. В крайна сметка, не забравяйте, че аз и Стефан Янев сме натовски генерали!" - не влиза в конфликт на лоялности Радев

***
 

ПЪРВИ ЗВЪНЕЦ

Първият звънец на първия парламентарен ден ще бъде ударен като шотче от доайена на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов. Той миналата година след една катастрофа напусна малко политиката, но се върна, защото чувството за дълг надделя над желанието за почивка и път на младите. 

На първия парламентарен ден е поканена и посланик Митрофанова, което е малко конфузно за вражеска държава, но Рашидов ще кавалерства на амбасадорката с такива галантни маниери, че ще я очарова, обезоръжи и покори, така че тя няма да каже нито една от обичайните си дипломатически грубости. 

Веждичката е приготвил за Митрофанката коронната си реплика, с която печели сърцето на всяка жена:

"Какво му трябва на човек - малка водка, малък акварел и малка посланичка, щото голяма за какво му е, хоу, хоу, хоу, цунк, мляс, гъдил-гъдил с мустачките..."

 

Още по темата