Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Радев дал мандата на БСП, за да спести резила на ДБ и ГЕРБ

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

КАК-ТО НЕУДОБНО

Лидерът на почти президентската Република България Румен Радев разкри малка тайна от кухнята на държавата - той даде отговор на обществената въпросителна, защо за четвърти път дава третия мандат на БСП?

Радев започна издалече, минавайки през Хасково за Русе.  

"Целта ми е един ден държавата да е така добре подредена, че всяка готвачка да може да управлява - намигна със скрит цитат президентът и доразви мисълта си. - Целта си е цел, но засега трябва да поуправлявам аз, докато се наредят нещата. За съжаление българската политика е далеч от правилната уредба, постоянно трябва да свиквам служебни правителства, вместо да си назнача едно, което да изкара по-дълго време. Постоянно раздавам някакви мандати за съставяне на редовно правителство. Абсолютно безсмислени движения, щото тия мандати ги държат известно време и ми ги повръщат, па после пак завъртаме рулетката и пак раздавам. Не мога да се съсредоточа в управлението, само някакви конституционни процедури!"

Въпреки натоварения процедурен график на президента, на него все пак му остава време и да съобразява разни положения. 

"Напоследък Демократична България и ГЕРБ почнаха да дават знаци за сближаване, взаимопомощ и сътрудничество. Не можех да го допусна, щеше да е голям резил. Щеше да е кардинална излагация и риск за политическата система. Политическата криза щеше да се превърне в криза на пържолките и суджука. Повярвайте ми, знам точно за какво говоря!" - наруши обичайното си поцинковано изражение президентът и по лицето му премина вълна от три бала. 

"Аз съм немски възпитаник, на немски има една дума, когато човек се срамува от поведението на някой друг. Сега не мога да се сетя на немски думата, на руски му викат испански срам. Ей такова щеше да е, ако ги бях оставил да се съберат, ама без да се коалират, ами дайте сега тука за България да направим няколко технически компромиса с гълтане на егото и шкембето... Срам и позор. Мутри вътре, мутри вън, обича ме, не ме обича! Ценности, ала-бала-портокала. С БСП поне всичко е сигурно, тя е се е доказала като третомандатничка, има последователност и предвидимост, нищо няма да направят и мерси е моето благодаря!" - мушна един бонбон Радев, замечта се за мир по целия Die Welt и разграничи България от правителството на ПП. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата