Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Путин съкрати денацификацията на децимация

ВСЕ ИДЕТ ПО ПЛАНУ
Тридневният блицкриг за падането на нацистката хунта в Киев вече 7 месеца се развива по начертаните планове, но армията показва малко слаби резултати, затова гениалният стратег, гарант на конституцията и върховен главнокомандващ Владимир Путин отново измисли магическа преформулировка на задачите. 
Той обяви частична денацификация, което съкратено се превръща в децимация - стар обичай от Древния Рим, при проблеми във войската да се убива по жребий всеки десети легионер. 
Това се правело с цел да се стегнат редиците, ако по някаква причина е отслабнала дисциплината или войската се е поразложила. 
Децимацията (лат. decimatio - всеки десети) се е практикувала сравнително редовно в римските бойни части още от 5 век пр.н.е., но като дошла новата ера Рим почнал да се либерализира и запада, децимацията станала непопулярна и в крайна сметка Вечния град загубил славата и блясъка си, особено след разграбването от вандалите. 
Византия станала Втори Рим, след нейния упадък в Трети Рим се издигнала Белокаменната Москва, спасителка на консервативните ценности и бич за либералната чума на сгромолясващия се от векове колективен Запад. 
Владимир Владимирович Великолепни, Кримски, Донбаски, Херсонски и Запорожки, понеже разсъждава изключително в исторически категории, тая сутрин, когато слънцето изгряло в бункера му, той бил озарен от гениалната идея за съкращаването и преформулирането на денацификацията до децимация. 
Путин веднага извикал Шойгу и други 9 висши военни, на които обявил идеята си, развълнуван и ентусиазиран. 
Военните се преброили, че са 10 човека и почнали да си представят, че един от тях ще падне случайно отвисоко като топмениджър от енергийния сектор или ще се самоубие по особено изобретателен начин. 
Путин видял ефекта от шегата си още повече се ентусиазирал, вдигайки духа и на щаба си. 
После им обяснил, че засега смята да приложи децимацията само върху бройките, които в момента се мобилизират, ама кой ще ги храни, облича, обува и въоръжава! 
"За всичко съм помислил, винаги гледам да ви облекча" - казал Путин на верните си генерали и ги оставил сами да изберат способите за децимация.
Генералите от своя страна решили просто да пратят мобилизираните в Украйна и много-много да не му мислят. Ако са печени, ще се оправят някак, все ще намерят какво да ядат и как да се въоръжат. Ако не са печени - така им било писано. 
Путин си направил историческа справка и установил, че в по-нови исторически времена Петър Велики е един от малкото, провеждали децимация - и то в Украйна! През май 1711 Великият Петър разпоредил децимация за гарнизоните в пограничните крепости на Слободска Украйна, защото се били разхайтили и даже минавали на страната на кримските татари. 
"Знаех си аз, че приличам на Петър Първи!" - харесал се Путин и отишъл да се гледа по телевизията в киносалона на бункера. 

Още по темата