Медия без
политическа реклама

Есе

Беларус - резервната Украйна

Там има отлични запаси от разходен материал за войната

 YouTube

Колкото до Беларус - ако съкрушителната победа на Украинските въоръжени сили се поотложи, за Беларус естествено идат лоши времена. Кървавата мастурбация на Путин ще продължи. Тя е безсмислена във военно и политическо отношение. Но той трябва все някъде да свърши. Това "все някъде" може да стане и Беларус.

Заграбването и прилапването на Беларус е скътано от Путин за черни дни, като резервна победа. Когато в Украйна разбият до безобразие руската великодържавната зурла, нашият опердашен политически фокусник Вова ще извади от президентския цилиндър зайчето Беларус. Беларус - това е резервна победа, която винаги стои готова в ръкава на Путин. Ясно е, че Беларус може да се присъедини, тоест да се превземе тихо и кротко, но по-хубаво ще е това да стане с бомбардировки, тъй като руският народ, както разбрахме, ужасно харесва бомбения килим. Народът се кефи на тая работа, просто му харесват пламтящите градове.

И ако с Украйна се закучи работата, трябва, разбира се, да се думне Беларус. На народа в крайна сметка му е все тая, да ви кажа. Важното е да се завладее нещо, ама и предварително да се избомби. Беларус, разбира се, не е Украйна, но е напълно годен кандидат за "превземаме го за три дни". Беларус е утешителна награда. На руското стадо действително му е безразлично - Украйна, Каракас, Беларус, все тая. Наистина - Беларус не е кой знае колко престижен приз, но за утеха става, поне на първо време.

Друга работа е, с извинение, качеството на беларуската окупация. Едно е да окупираш страната с редовната армия и гвардейските полкове - това е регламент, дисциплина, ред, както си трябва - като в Буча. Масовите разстрели - само от номерирано, зачислено по списък, добре смазано оръжие. Даже понякога с оркестър. Масовите изнасилвания - непременно със съблюдаване на субординацията (офицерите с предимство!), без пререждане на опашката, с рапорт по установения ред и доклад за количеството извършени фрикции от всеки военнослужещ. Опожаряването на домове - само с проверени огнехвъргачки. Разрушението на жилищни квартали - само с прясно боядисани ракети с красиви названия. И навсякъде - фуражки, лампаси, оркестри! Геноцидът в такива случаи се осъществява организирано и много красиво. 

Ала окупация от някакви си ЧВК (частни военни компании), затворници, сифилистици и откачалки - това, да си кажем, е съвсем различна окупация. Това е окупация трета класа. Или даже клошарска класа. Качеството на такава окупация е компромисно, но какво да се прави. Това не е чак толкова радостна окупация, но друга засега не се предвижда. С извинение, народе, друга окупация за вас няма. Трябваше по-рано да се мисли за тая работа и въобще да се даде заявка преди февруари месец. Тогава все още имаше ресурс да се поокупира Беларус с нещо по-прилично от ЧВК. Интересът на Русия към Беларус е силен и разбираем, тъй като в Беларус има отлични запаси от разходен материал за войната с Украйна. Путин, каквото и да става, на тая тема няма да миряса, докато не се озове в килията или в гроба. 

Като цяло, перспективите пред Беларус са гаднички. Ненапразно тази страна живее в напрежение. 

***

Източник: 

ТОРОНТО- билеты- https://buytix.ca/tickets.asp?event=11148Подписывайтесь на telegram НЕВЗОРОВ https://t.me/nevzorovtv и https://t.me/nevzorovalidia Онлaйн ш...